28 / 04 / 2024

Ergün Polat İnşaat 4 bölgede yeni projelere başlayacak!

Ergün Polat İnşaat 4 bölgede yeni projelere başlayacak!

Ergün Polat İnşaat,yılsonuna doğru Kartal, Alemdağ, Küçükyalı ve Sarıyer´de olmak üzere dört bölgede yeni projelere başlayacak



Yılsonuna doğru Kartal, Alemdağ, Küçükyalı ve Sarıyer´de olmak üzere dört bölgede yeni projelere başlayacak olan Ergün Polat İnşaat, `Atapol´ markası ile yılın ilk yarısının izlerini silmeye çalışıyor.

2010 yılının ilk yarısını satışlar açısından olumlu bir dönem olarak değerlendirmeyen Ergün Polat İnşaat, buna rağmen yılın geri kalan kısmı için yatırımlarını devam ettiriyor. Alemdağ, Küçükyalı, Kartal ve Sarıyer´deki arsaları üzerine yabancıları çekecek projeler geliştirmek isteyen Ergün Polat İnşaat, yeni yatırımlarla 2010 yılının izlerini silecek.

Dört bölgede yeni projeler geliştirmeye hazırlanan Ergün Polat İnşaat, İstanbul´un en yüksek ve lüks projelerinden birini görüştüğü Avrupalı yatırımcılarla hayata geçirmek istiyor. İtalya, Yunanistan ve Arap ülkelerinden ortaklık teklifi alan Ergün Polat İnşaat, Atapol markasıyla konut ve ofis projeleri geliştirecek. İlk adımları atan firma, Alemdağ´da 20 dönüm arazi üzerinde bu yılsonuna kadar 15 milyon dolarlık bir yatırım yapmaya hazırlanıyor.
Kartal´da Adliye´nin yakınında yapılması planlanan ofis projesi 2 bin 500 metrekare arsa üzerinde 3 bin 500 metrekare satılabilir alandan oluşacak. Büyüklükleri 50 ile 70 metrekare arasında değişen ofislerin yer alacağı projede katlar istenirse birleştirilebilecek. Ergün Polat İnşaat, 6 milyon TL yatırım yaptığı projeye gelecek yılın ilk aylarında başlayacak. Bu projenin dışında Kartal´da 9 bin metrekare civarında bir arsanın satın alınmasıyla ilgili görüşmeler de devam ediyor. Firma, bu arsayı aldığında bitişikteki kendi arsası ile birleştirilerek 18 bin metrekarelik alan üzerinde çevreci bina konseptli, ortak alanlarında enerjisini toprak ve güneş panelleriyle kendi üreten bir konut projesi geliştire cek.

Küçükyalı´daki projeyi ise `gayrimenkul geliştirip satma´ konsepti üzerine kuran firma yaptıracağı okul, otel ya da hastane yapacak. Burada yılsonuna doğru 10 milyon TL´lik bir yatırım gerçekleştirmeyi planl ayan firma ayrıca Sarıyer´de de bahçe ve çatı dublekslerinden oluşan lüks bir konut projesi geliştirilecek.

Kötü havayı dağıtacak

Yılın ilk altı ayı değerlendirildiğinde konut satışlarının yüzde 50 oranında düştüğünü dile getiren Üretim ve Pazarlama Takım Lideri Esin Oral, sektördeki durgunluktan ciddi bir şekilde etkilendiklerini ifade etti. Haziranda teslimlerin gerçekleştiği 115 konutluk Atapol Vadi´de hedefin yarısına ulaşabildiklerini belirten Oral, "Projede farklı metrekarelerde konutlar olmasına rağmen ilk biten kısım 90 metrekareli konutlar oldu. Artık fiyatı ve kendisi küçük konutlar daha çok talep ediliyor" diye konuştu.

Bankaların kredi imkanı ile geleneksel düşünce birleştiğinde insanların artık kendi evlerinde oturmak istediğinin altını çizen Oral, "Artık insanlar başların sokacak bir ev almak ve kira yerine kredi ödeme yolunu tercih ediyor. Bende bu görüşü destekleyenlerdenim. Toplum olarak gayrimenkulü seviyoruz" dedi.

Türkiye'de oluşan konut stoğunun net ve sağlıklı bir şekilde tespit edilemediğini belirten Oral, "Bildiğimiz şey her yıl 500 bine yakın konut ihtiyacının olduğu ve bu açığına ancak 2012 yılında dengeleneceği. Bu açıdan bakıldığında Atapol markası olarak gelecekten ümitliyiz. Global ekonomik krizde dünyada birçok önemli firmanın batışlarına tanık olduk ama Türkiye gayrimenkul sektöründe önemli sayılabilecek firma batışına tanık olmadık" şeklinde konuştu.

Orta kesime konut yapmak hayal oluyor

Son beş yıldan bu yana arsa maliyetlerindeki artışın beklenin çok üzerinde olmasının proje maliyetini yüzde 50 artırdığına dikkat çeken Oral,"Arsa maliyetinin artışına birde malzemelerin fiyat artışı eklendiğinde orta gelirli kesime konut üretme imkanları giderek azalıyor" dedi.

2008'den itibaren konutta arz-talep dengesinin bozulmaya başladığını ve mevcut stokları eritme çabasının 2010'da devam edeceğini belirterek sözlerine devam eden

Oral, "Yapılan istatisliklere göre 2009'un son çeyreğinde 110 bin konut satışı yapılırken, bu rakam 2010'un ilk çeyreğinde 85 bine geriledi. Daha önce konut kredisi çekip ödemeyenlerde de artış yaşanıyor. Yaşanan ekonomik sıkışıklık sektörü olumsuz etkiledi. Bundan bizde payımızı aldık. Bizim müşteri portföyümüzde yatırım amaçlı gayrimenkul alıp, daha sonra satanlar vardı. Bu müşteriler piyasadaki durgunluk sebebiyle şimdi beklemedeler" şeklinde konuştu.
Emlakkulisi.com

Geri Dön