28 / 04 / 2024

Ergün Turan'dan Fatih'e millet bahçesi müjdesi!

Ergün Turan'dan Fatih'e millet bahçesi müjdesi!

Eski TOKİ Başkanı ve AK Parti Fatih Belediye Başkan adayı Ergün Turan, Fatih'e millet bahçesi müjdesi verdi. Turan, ''Her bir ada ve parsel üzerinde çalışmalar yapıyoruz'' diye konuştu.



Eski  TOKİ  Başkanı ve AK Parti Fatih Belediye Başkan adayı Ergün Turan, Fatih için hayata geçirmeyi planladığı projeleri ve yatırımları anlattı. 

Akşam Gazetesi'nden Bülent Şanlıkan'ın haberine göre, tüm tecrübelerini daha huzurlu, daha gelişmiş ve daha yaşanılabilir bir Fatih için hayata geçirmeye hazır olduğunu belirten Ergün Turan, acil eylem planlardan bahsetti.

4 bin araçlık otoparklar yapılacak

Fatih'teki otopark sorununa değinen Turan, “Türkiye’nin merkezi İstanbul, İstanbul’un merkezi Fatih… AK Parti döneminde birçok tarihi eserimiz restore edildi. Fatih yeni yaşamın getirdiği bazı sorunlarla da karşı karşıya. 1940-50’lerde yapılan planlarda araç sayısı hesaplanmadığı için sorun yaşanıyor. Bu sorunu aşmak için nokta nokta çalışma yaptık. Vatan Caddesi’nin her iki tarafına 4 bin araçlık otoparklar yapılacak. Fatih’in her bir noktasında,  her bir ada ve parsel üzerinde çalışmalar yapıyoruz.” dedi.

Millet bahçesi sözü

Fatih'e millet bahçesi yapacaklarını söyleyen Turan, ''Tarihi kara surlarının içinde kalan yapı kirlilikten dolayı ilçemizi tehdit ediyor. Sur dibinin iç kısmındaki yeşil alana millet bahçesi yapacağız, yürüyüş yolları ile burayı güzelleştireceğiz'' diye konuştu.

Sosyal alanlar artacak

İlçeye daha çok sosyal alan yapılacağını söyleyen Turan, şunları söyledi: “Fatih’in belli bölgeleri insansızlaşıyor. Dünyanın her yerinde tarihi merkezler herkesin yaşamak istediği yerlerdir. Fatih’te bunu tekrar hayata geçireceğiz. Çünkü burada semt kültürü var. Ne kadar Ecdat varsa birkaç tanesi hariç mezarları burada. Fatih’te sosyal dokuyu güçlendireceğiz. Burası daha çok çocuk, ailenin yaşadığı ve yaşamak istediği şer haline gelecek. Bunun için sosyal alanları artıracağız.” 

Sokak yönetimiyle akıllı şehirler 

Fatih'in daha yaşanabilir bir hale geldiğini söyleyen Turan, “Bütün bu tarihi merkezlerde dünyanın her yerinde bir sokak yönetimimiz olmalı. Her bir sokakta nasıl işleyeceği, kaldırımın ne olduğu, otopark alanının ne tarafta olduğunu sokak yönetim planlarına işleyeceğiz. Eskiden Fatih’te bir mahalleye taşınmak istediğinde mahalle sakinlerinden bir ikisi referans vermek zorundaydı. Yoksa taşınamazdı. Böyle bir kültürü var Fatih’in.  Ana kucağı gibi bir yer burası. Burada tarih boyunca bir sürü dinden ve ırktan insan bir arada yaşamış. Bunun ruhuna uygun Fatih’i geliştireceğiz” ifadelerini kullandı. 


Geri Dön