29 / 04 / 2024

Bilecik'e millet bahçesi müjdesi!

Bilecik'e millet bahçesi müjdesi!

Bilecik'e ziyarette bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yaptığı açıklamada Bilecik'e millet bahçesi inşa edileceğini açıkladı. 



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bir takım temaslarda bulunmak üzere Bilecik'e ziyaret etti. 

Bilecikhaber'de yer alan habere göre; Bakan Kurum Bilecik programı kapsamında ilk olarak Vali Bilal Şentürk’ü ziyaret etti. Valilik girişinde protokol tarafından karşılanan Bakan Kurum Valilik şeref defterini imzaladı. İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda düzenlenen il değerlendirme ve koordinasyon toplantısına katılan Bakan Kurum, Cuma namazını kılmak üzere Orhangazi Camii’ne geldi. Cuma namazı sonrası Şeyh Edebali Türbesi’ni ziyaret eden Kurum, Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi’ni gezdi.

Bilecik e millet bahçesi müjdesi!

Sonrasında ise konuşma yapan Kurum, Bilecik’e yapılan yatırımların devam edeceğinin altını çizerek kente yeni millet bahçesinin inşa edileceğini söylere şunları söyledi: 

 “Bilecik’e Millet Bahçesi kazandıracağız. 250 bin metrekarelik alanı koruma altına alıyoruz ve yürüyüş yolları, dinlenme alanları olan güzel bir Millet Bahçesi yapacağız. Vatandaşlarımızın geldiği zaman tarihi mekanları net bir şekilde izleyip görebilecekleri çok önemli bir projeyi  TOKİ  başkanlığımız yapıp Bilecikli vatandaşlarımıza teslim edeceğiz.

Söğüt’e Millet Bahçesi 

Söğüt ilçemizde Gençlik ve Spor Bakanlığımızca gerçekleştirilecek olan Oba Kent projemiz var. Hazine mülkiyetindeki 74 bin metrekarelik alanın tahsisini gerçekleştirdik. Yine Söğüt’e gelen vatandaşlarımız için bir Millet Bahçesi’ni orada da gerçekleştireceğiz. Yaklaşık 70 bin metrekarelik alanı Bakanlığımızın vereceği hibe desteği ile Özel İdaremiz tarafından yapımını gerçekleştireceğiz."

TOKİ Bilecik'te 500 konut inşa edecek!


Geri Dön