03 / 05 / 2024

Erkan Dereli: Narlıdere'de ulaşım ve otopark sıkıntısı var!

 Erkan Dereli: Narlıdere'de ulaşım ve otopark sıkıntısı var!

Erkan Dereli: “AK Parti olarak ilk hedefimiz, Narlıdere’ye huzurlu, sağlıklı, afiyetli bir yaşam kalitesi sunmak. Hemşehrilerimiz de uygun görürse, gece gündüz durmadan çalışacağız.” dedi



Doğup büyüdüğü ilçenin yönetimine talip olan AK Parti Narlıdere Belediye Başkan Adayı Erkan Dereli, başkanlık hedeflerini Ege Telgraf ile paylaştı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı ve AK Parti  İzmir  Büyükşehir Belediye başkan Adayı Binali Yıldırım tarafından görevlendirildiğini aktaran Dereli, görsel zenginliği olan ilçede ciddi alt yapı sıkıntıları olduğunu ancak sorunların işbirliği içinde çözülebileceğini kaydetti. İlçedeki sosyal yapıdaki çeşitliliğinin avantaja çevrilebileceğini anlatan Dereli, ilçede refahı yükseltmek için gece gündüz çalışacaklarını vurguladı.


Erkan Dereli’yi biraz tanıyabilir miyiz?


“Atatürk’ün isteğiyle Selanik’ten Narlıdere’ye gelen dedelerim, 1924 yılından itibaren Narlıdere’de ikamet etmiş. Ben de 1967 yılında Narlıdere’de doğdum. Narlıdere’de büyüdüm. Çocukluğum, gençlik yıllarım hepsi Narlıdere’de geçti. Dede mesleğimiz olan narenciye işini 2001 yılına kadar sürdürdüm, bugün inşaat sektöründe faaliyet gösteriyorum. Evli ve 3 çocuk babasıyım. Sayın Binali Yıldırım tarafından bize görev tevdi edildi. Bizim aile terbiyemize, geleneklerimize göre, görev istenmez, tevdi edilir. Biz de bu anlayıştan yola çıktık. Hayırlısıyla Narlıdere’ye hizmet etmek istiyoruz.”


Narlıdere’de ilk hedefiniz nedir?


“AK Parti olarak ilk hedefimiz, Narlıdere’ye huzurlu, sağlıklı, afiyetli bir yaşam kalitesi sunmak. Hemşehrilerimiz de uygun görürse, gece gündüz durmadan çalışacağız.”


Vatandaşla buluşuyor musunuz, neler bekliyorlar sizden?


“Vatandaşla sürekli görüşüyoruz. Her mahallenin beklentisi farklı. Narlıdere’de genel olarak otopark, ulaşım, alt yapı sıkıntısı var ama üst mahallelerde kentsel dönüşüm bekleniyor. Bunun yanında sağlık ocağı, okul gibi önemli eksiklikler de var. İnşallah tüm sıkıntıları Sayın Yıldırım’ın da desteğiyle tek tek gidereceğiz. Tabi vatandaşı gezdiğimizde bize iletilen en önemli nokta dürüst belediyecilik isteği. Vatandaş artık şeffaf yönetim istiyor.”


Siz neler anlatıyorsunuz bu görüşmelerde?


“Vatandaşa kötü propaganda yapılmış. Özellikle kentsel dönüşüm konusunda yanlış bilgilendirilmişler. Evlerin  TOKİ  tarafından yapılacağı anlatılmış, hâlbuki öyle bir şey yok. Yasayı 2012 yılında bizim hükümetimiz çıkardı. O yasaya göre kentsel dönüşüm olacak. Buradaki hak sahipleri yani gecekonduda, hazine arazisinde oturanlar, tapulu yeri olanlar, kiracılar hiç biri mağdur olmadan yenileme yapılacak, bunun sözünü veriyoruz, yasayı anlatıyoruz. Yasada kira yardımı yapılabilir deniyor. Narlıdere’de bu yetki belediyeye ait. Biz bunun sözünü veriyoruz. Bu bir kaynak meselesi, bizim gücümüz bakanlık. Bakanlıktan alacağımız destekle kira yardımında bulunacağız. Hak sahipleri oturdukları mahallelerden başka yere gitmeyecek, kiracılar için ise farklı alternatifler oluşturulacak devlet ona da yardım edecek. Buradaki dairelerde hak sahibi para ödemeyecek hakları ve arsaları karşılığında binalara yerleşecekler. Yeşil alanları, parkı, sineması, ibadethaneleri olan yerlerde yaşayacaklar aidatlardan korkmalarına gerek yok. Herkes kendi statüsünde yaşayacak. Tüm projeler vatandaşla mutabakata varıldıktan sonra uygulanacak.”


Kentsel dönüşüm dışında neler yapmayı planlıyorsunuz?


“Kentsel dönüşüm dışında ulaşım ve otopark sıkıntımız var, onları gidereceğiz. Yukarıdaki ve aşağıdaki mahalleler Narlıdere Belediyesi olarak biz sağlayacağız. Ana arterdeki metro ve deniz ulaşımı ise Narlıdere’yi İzmir’e hızla bağlayacak, ulaşım rahatlayacak. Alt yapı sıkıntılarımız var. Belediyenin sahilde 2,5 milyon TL ile yaptırdığı düzenleme hiçbir işe yaramadı. Oradaki lüks villalarda kokudan oturulmuyor. Süslü binaları koymuşlar, alt yapısını düşünmemişler. Kanalizasyon altyapısı yeniden yapılacak. Sayın Binali Yıldırım ile alt yapı sıkıntısını da çözeceğiz.”


Sosyo-ekonomik olarak farklılıkların olduğu bir bölge Narlıdere, bu bir avantaj mı dezavantaj mı?


“Becerikli insan için büyük bir fırsat, çünkü yapacak iş çok. Dar gelirli kesimlere iş imkanları sağlayıp yaşam kalitelerini artıracak, onlara yeni evleriyle, yollarıyla belediye hizmeti sunulacak alan fazla. İzmir Büyükşehir Belediyesi, hükümet ve belediye aynı doğrultuda olursa bu işleri yapmak daha kolay olur. Narlıdere’nin birçok kesimi geri kalmış durumda, evet modern bir yüzü var ama burada yapılacak gerçekten çok iş var.”


Son olarak, Narlıdereliler’e ulaştırmak istediğiniz bir mesajınız var mı?


Hemşerilerimizin desteğini alırsak, Narlıdere için güzel çalışmalar yapacağız. Tabi sadece bizim olmamız yetmez. İnşallah Sayın Binali Yıldırım ile birlikte başaracağız. Narlıdereli kadınlarımız bizim için çok değerli bunu da belirtmek isterim. Kadınlara ihtiyaç duydukları her alanda destek olacağız. Kentin tüm bu sorunlarını çözerken kadınların desteğini arkamıza alacağız. Yaklaşan 8 Mart vesilesiyle de tüm kadınların bu anlamlı gününü kutluyorum. Daha huzurlu, refahı yüksek bir Narlıdere için kadın erkek tüm hemşehrilerimin desteğini bekliyorum”


Ege Telgraf


Geri Dön