08 / 05 / 2024

Erkanlı Grup İstanbul'da yeni projeye hazırlanıyor!

Erkanlı Grup İstanbul'da yeni projeye hazırlanıyor!

Türkiye'de 6 milyonun üzerinde üniversite öğrencisi bulunuyor. Üniversite okumanın zorluğunu bu, eğitimi kendi memleketi dışında yapanlar bilir. En önemli sorun barınmadır.




Türkiye'de 6 milyonun üzerinde üniversite öğrencisi bulunuyor. Üniversite okumanın zorluğunu bu, eğitimi kendi memleketi dışında yapanlar bilir. En önemli sorun barınmadır. Devlet yurtları talebi karşılamaz. Karşılasa konforu yetersizdir. 


Bu nedenle birçok öğrenci ev tutarak barınma sorununu çözer. Tabii ciddi maliyetler karşınıza çıkar. Bu nedenle birçok girişimci yurt açarak talebi karşılar. Son yıllarda öğrencilere dönük yatırımlar dikkat çekmeye başladı. Bu yatırımlardan biri de geçtiğimiz yıl Sakarya'da yapıldı. 


Ama bu yatırım bildiğiniz standart yurtlardan değil, içinde güvenliği, spor ve sosyal alanları bulunan, rezidans ayarında bir yurttan bahsediyoruz. Erkanlı Grup'un sahibi Rıza Erkanlı bu alanda açığı görmüş. 20 yıldır gayrimenkul sektöründe bulunan Erkanlı, öğrenci evleri projesini geliştirmiş. Univa markasıyla yaptığı projede öğrenci evleri işletmesinde öne çıkan ABD'li Asset Campus Housing ile işbirliğine gitmiş. Projeye herkes yatırım yapsada ancak burada sadece öğrenciler kalabiliyor. Öğrenciler aylık 700 TL'ye güvenlikli, konforlu bir ortamda kalabilecek. Gelecek yıl tamamlanması planlanan proje için 126 milyon TL'lik yatırım yapılacakmış. Şu anda Türkiye'nin her bölgesinden projeye ilgi varmış. Hatta yurtdışından da gayrimenkul yatırımcıları ilgileniyormuş. Yeni proje için de kollar sıvanmış. İkinci proje İstanbul Maltepe'de gerçekleştirilecekmiş. Şu anda yer tespiti yapılmış, anlaşma aşamasına gelinmiş. İstanbul'dan sonra sırada Kocaeli ve  Ankara  varmış...


Para 


Geri Dön