02 / 05 / 2024

Erkanlı Şirketler Grubu, enerjisini kendisi üreten konutları uygun fiyatlarla sunuyor!

 Erkanlı Şirketler Grubu, enerjisini kendisi üreten konutları uygun fiyatlarla sunuyor!

İnşaat, çevre ve madencilik sektöründeki yatırımlarıyla bir entegrasyon kuran Erkanlı Şirketler Grubu Ankara’da başlattıkları 600 konutluk residance projesinde farklı kalite ve fiyat anlayışıyla ayrıcalık oluşturuyor



Erkanlı Şirketler Grubu,  Ankara  Çankaya'ya 10 km mesafedeki İncek Ted Koleji yanındaki 65 dönümlük arazi üzerine, ilk etabı 115 daire olan göl manzaralı yüksek standartlı residance inşaa ediyor. Toplamda diğer etapları ile 600 daireyi bulacak proje İstanbul'un ünlü mimarlarından Bünyamin Derman tarafından tasarlanarak Ankara'nın ihtiyaç duyduğu markalı proje olarak hayata geçiyor.


En önemli özelliğinin Ankara'nın ilk rüzgardan kendi enerjisini üreten binası olmakla dikkat çeken proje, tüm ortak alanların elektriğini rüzgar enerjisinden elde edecek, ürettiği enerjiyi en verimli şekilde kullanacak ve aynı zamanda yeşili ön planda tutuğu kat bahçeleri ile tam bir ekolojik bina olarak işlev görecek.


Bu tip yüksek standartlı konutları alan kişilerin en tedirgin olduğu konu, yüksek aidat ödeme yargısı bu proje ile yok olacak. Enerjisini kendi üreten bina olması ve enerji verimliliği yüksek malzeme kullanım ile aidat minimum seviyelere iniyor.


Lokasyonu ile Ankara'nın yeni merkezi olacak bölgede birçok proje hayatta geçiyor. Çankaya merkezin hemen yanı başındaki alan, bağlantı yolları ile Ankara'nın birçok yaşam merkezlerine kısa mesafe. Bir diğer özelliği mevcut üniversite ve okullara çok yakın olması. Aynı zamanda bölgede inşaatı devam eden yeni üniversiteler de kısa sürede hayata geçecek.


Sektörde farklı misyon


Erkanlı Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Hüseyin Erkanlı, inşaat yatırımlarının yanı sıra grupları içinde bulunan 6 şirket ile çevre ve madencilik sektöründeki yatırımları ile Türkiye'nin önemli ve fark yaratan grupları arasında yer aldıklarını, grup içinde gerçekleştirdikleri entegrasyonla işlerinin hem kolay, hem verimli, hem de kaliteli olduğunu söyledi. Ankara Çankaya İncek'te gerçekleştirdikleri projelerini kaliteli ve standardı yüksek bir yapıda olduğunu söyledi. Ankara Çankaya İncek'te gerçekleştirdikleri projelerini kaliteli ve standardı yüksek bir yapıda olduğuna vurgu yapan Erkanlı, "Mesela 50 bin TL'lik sosyal konut yapamıyoruz. ancak karımızdan fedakarlık ederek bugün örneğin rakam olarak 500 bin TL'den satılan lüks ve kaliteli konutları biz 200-250 bin TL'den satarak sektöre farklı bir anlayış geliştirmek istiyoruz. Markalaşma çok önemli bir değer. bu değeri yaratırsanız,markaya yatırım yaparsanız, bunun orta ve uzun vadede dönüşü yüksek oluyor. Onun için yüksek standardı ulaşılabilir rakamlarda sunmak stratejimiz var. İşte İncek'teki projemizde bu strateji var" dedi.



İstanbul'da kentsel dönüşüme odaklandık


Kentsel dönüşüm yasasının çıkmasıyla her şeyin daha iyi anlaşılır hale geldiğini belirten Erkanlı Grup, "Grup olarak biz de kentsel dönüşüme odaklandık. İstanbul’da birçok yer ile ilgili görüşmelerimiz devam ediyor. İstanbul’da her yerde arazi bulabiliriz, ancak bir lokasyonu iyi araziler arıyoruz. İyi yerler çıkıyor. Hatta Pendik’te 24 dönümlük bir proje başlatacağız. 10, 20 yerde proje yapma peşinde değiliz. Kanunda belirtilen kentsel dönüşüm bölgeleri dışında da çalışılırsa buna benzer yerlerde dönüşüm yapılabilir” ifadesini kullandı.


Kârdan fedakârlık ve uygun şartlarda arazi


Kendi enerjisini kendi üreten, çevreye duyarlı projelerle fark oluşturmaya çalıştıklarını belirten Erkanlı Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Hüseyin Erkanlı, “Türk halkının da standardı yüksek konutlarda yaşama hakkı var. Bunu yaptığımız uygulamalarda gerçekleştiriyoruz. Bu işin yolu, en iyi koşullarla arazi almak, projede fizibiletiyi en iyi şekilde düzenlemek. Standardı yükseltecek tasarımı binalarda dizayn etmek. Tasarım demek çok pahalı malzeme kullanma anlamına gelmez. Siz mekanları, m2’leri iyi değerlendirirseniz buradan ciddi kazanımlar elde edersiniz. Diğer taraftan kârınızdan da fedakarlık gerekir. 1 harcayıp 2 kazanalım demiyoruz, 1.3 kazanalım diyoruz, işte bizim farkımız bu” diye konuştu.


Sözcü






Geri Dön