19 / 05 / 2024

Erken başvur, istediğin konutu kap...

Erken başvur, istediğin konutu kap...

İşte TOKİ'nin son projelerini kaçırmamak için yapmanız gerekenler...



Toplu Konut İdaresi (TOKİ), yeni projelerini satışa çıkardı. TOKİ'nin, Türkiye'nin değişik illerinde bulunan toplam 72 proje kapsamında 19 bin 307 konut ile 333 işyeri bulunuyor.

TOKİ'den verilen bilgiye göre büyük bölümü açık satışa sunulan konutlar için önce başvuranlar, istedikleri konutu alabilecek. İstanbul-Halkalı'da bin 465, Ankara'da bin 562, İzmir'de ise bin 119 konutun da içinde bulunduğu satışlara Ziraat Bankası ve Halk Bankası aracılık edecek. Mart ayı sonuna kadar açık satışta tutulacak konutların büyük bölümünün satışına ilişkin başvurular başladı. İşyerlerinin satışına ise 5 Şubat'ta başlanacak.

YÜZDE 10'U PEŞİN

Konut bedellerinin yüzde 10'u peşin olarak yatırılıyor. Geri kalan kısım için de TOKİ, 120 aya kadar vade seçeneği sunuyor. Açık satışlarda ön şartsız, kurasız, başvuru önceliğine göre konut seçme ve alma olanağı sunuluyor. Bu uygulamada başvuru tarihlerinde ilgili yerlere müracaat etmek yeterli. Yoksul vatandaşlara yönelik konut satışlarında ise ilgili belediyelere başvurulacak.

TOKİ'den alınan bilgiye göre projede okullar, oyun alanları, sağlık ocakları, parklar, peyzaj ve çevre düzenlemesi de yer alıyor. Ticaret merkezleri de bulunacak projelerde toplam 333 işyeri de satışa çıkarıldı.

Bugün

Geri Dön