Ekonomi

Erken emeklilik EYT’yi kaçıranlar için geri döndü! Bu şartları sağlayanlar emekli olabilecek!!

EYT fırsatını kaçıran kişiler bazı şartları yerine getirilmesi ile birlikte emekli olabilecek. Kısmi emeklilik sayesinde çalışan kişiler belirli yaşa ve prime sahip olmaları ile birlikte bu emeklilik hakkından faydalanabilecek.Kısmi emeklilik yaşı ve primi her yıl değişkenlik gösterebilir

Kısmi emeklilik yaşın beklenmeden çalışan kişilere bir çok imkan sunan bir emeklilik çeşittir. Kısmi emeklilik yaşı ve primi her yıl değişkenlik gösterebilir. Peki kısmi emeklilik şartları neler? Kısmi emeklilik şartları ile ilgili tüm detaylar haberimizin devamında sizlerle birlikte..

 

Kısmi emeklilik ile emekli olmak için ne yapmak lazım?

EYT fırsatını kaçıran kişiler bazı şartları yerine getirilmesi ile birlikte emekli olabilmesi mümkün. Kısmi emeklilik sayesinde erken emekli olmak için bazı şartları yerine getirilmesi gerekmektedir. Kısmi emekli olan kişiler emekli olarak da çalışabilir. Kısmi emeklilik nedir? Sorusuna kısa olarak şu şekilde yanıt verilebilir. Kısmi emeklilik çalışanların belirli prim ödeyerek ve belli bir yaşa ulaşmasından sonra kısmi olarak emekli olma durumu diyebiliriz. EYT fırsatını kaçıran kişiler tarafından çok sık araştırılan bu emeklilik çeşitti çalışanların maddi kaygılarını azaltmaya yönelik imkanlar sağlıyor. Kısmi emeklilik sayesinde belirli bir yaşa kadar beklemek durumunda da kalmadan emekli olmak mümkün.

 

Kısmi emeklilik şartları neler?

Kısmi emeklilik kapsamında çalışan kişiler hep çalışıp hem de kısmi olarak emekli olabilecek. Belirlenen şartları yerine getiren herkes çalışmaya devam ederken aynı zamanda emeklilik maaşı da alabilmesi söz konusu. Kısmi emeklilik ile birlikte emeklilik maaşını almaya devam eden emeklilerin çalışmalarında herhangi bir engel teşkil etmektedir.

Kısmi emekli olabilmek için talep edilen şartlar ise şu şekilde yer alıyor;

Kısmi emekli başvurusu yapacak kişilerin 15 yıl sigortalılık durumunun bulunması gerekmektedir. Ayrıca 3600 prim günü şarttı talep edilmektedir. Söz konusu haktan yararlanabilmek için 8 eylül 1999 tarihinden önce sigorta girişinin bulunması aranan şartlar arasındadır. Belirtilen şartları taşıyan herkes kısmi emeklilik hakkından yararlanabilir. Kısmi emeklilik ile birlikte hem çalışıp hem de emekli olunabilir. Kısmi emeklilik başvuruları SGK aracılığıyla gerçekleşmektedir.

Emekli olup da çalışan EYT’liler kıdem tazminatı alabilecek mi? Kıdem tazminatını kimler alabilir, kimler alamaz?

Emeklilere geri ödemesiz 9 bin TL! Peş peşe açıklandı! Bu parayı hemen alın!

Halkbank kesenin ağzını EYT’liler için açtı! 100 bin TL’ye kadar çekme imkânı!