28 / 04 / 2024

Erko Group 1 milyar dolarlık Brandium projesini satışa çıkardı!

Erko Group 1 milyar dolarlık Brandium projesini satışa çıkardı!

En hareketli dönemini yaşıyor Ataşehir... Önümüzdeki dönemde daha da hareketlenecek gibi görünüyor. Geçen hafta Emay İnşaat üe Erko Group ortaklığı, yaklaşık 1 milyar dolarlık Brandium projesini satışa çıkardı...  



En hareketli dönemini yaşıyor Ataşehir... Önümüzdeki dönemde daha da hareketlenecek gibi görünüyor. Geçen hafta Emay İnşaat üe Erko Group ortaklığı, yaklaşık 1 milyar dolarlık Brandium projesini satışa çıkardı. 5 yıldızlı bir otel, home ofis, konut ve alışveriş merkezinden oluşan karma bir proje. Proje 1.150 konutluk, ama ilk etapta 240 konut satılıyor. Metrekare birim fiyatları 4.300 ile 4.800 TL arasında. Emay İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Hakan çağlar'a göre bu rakam proje bitiminde 12 bin TL'ye çıkacak.
 


Doğu Alaşehir'deki son büyük parseün sahibi Varyap ve çalık Grubu şirketlerinden GAP İnşaat Konsorsiyumu projenin ruhsatı için belediyeye başvurmuş. Ruhsat çıkarsa eğer bu proje de bu ay içinde satışa çıkacak. 99.108 metrekarelik arazinin geçen sene mart ayında yapüan ihalesi için 6 dev şirket kıran kırana yarışmıştı.

1.1 milyar dolar teklifle arsayı alan Varyap-GAP Konsorsiyumu'nun nasıl bir proje yapacağı bir yıldır merak konusuydu. Projeyle ilgili şu an sadece Anadolu yakasının hatta İstanbul'un en yüksek projesi olacağım biliyorum. Varyap CEO'su Erdinç Varlıbaş ile konuştuğumda bu projenin uluslararası firmalar tarafından tasarlandığım ve ofis, home ofis, rezidans ve alışveriş merkezini içinde bulunduracak karma bir proje olacağım söylemişti. Sadece Doğu Ataşehir değil... Batı Ataşehir de son derece hareketli. Sarp Group'un kurduğu Yeni Sarp İnşaat, yeni projesi Finans Park'ı Avrasya Emlak Fuarı'nda ilk kez tanıtmıştı. Projenin resmi satışları ise bu ay içinde başlayacak.

TOKİ iştiraki Emlak GYO 'ya ait olan 250.500 metrekarelik alan İstanbul Finans Merkezi arazisi olarak ayrılmıştı. Arazide inşaat alanının büyüklüğü 626.300 metrekareye kadar çıkıyor. Bu kapsamda yine geçenlerde TOKİ'ye ait arazi 72 müyon TL'ye Muhammet Talha Enis'e ait Enis İnşaat'a geçti. Halk Bankası, Ziraat Bankası, Vakıf Bank, SPK ve BDDK'nın merkez binalarının inşa edileceği arsalar da belli. Bankalar da projeler üzerine çalışıyor. Ataşehir tüm zamanların en hareketli dönemlerinden birini yaşıyor diye boşuna demiyorum.

Peki Ataşehir neden bu kadar hareketli
çünkü Anadolu yakasında konut ve ticari gayrimenkulun inşa edinebileceği lokasyon neredeyse yok gibi.
Ve Anadolu yakasının merkezindeki son büyük parseller burada yer alıyor.
Ulaşım akslarına yakın olması da buranın cazibesini artırıyor.
Özellikle yurtdışında eğitim görmüş 30-40 yaş arasındaki kesim tarafından tercih ediliyor.
Öte yandan, Ataşehir, son birkaç yılda Anadolu yakasında bir prestij noktası haline de gelmiş durumda.

Hürriyet/Seda Tabak


Geri Dön