28 / 04 / 2024

Erol Hacıoğlu'dan Graniser açıklaması!

Erol Hacıoğlu'dan Graniser açıklaması!

Daha önce aynı grup bünyesinde yer aldığı Rodi Mood hakkında iflas kararı alındığı için Graniser Genel Müdür'ü Erol Hacıoğlu iflas ile ilgili bir değerlendirmede bulunarak Graniser'den bahsetti...



Graniser Genel Müdür'ü Erol Hacıoğlu tarafından yapılan açıklama şöyle;


Daha önce aynı grup bünyesinde yer aldığımız Rodi Mood hakkında iflas kararı alındığı için önemli bir açıklamayı, yanlış anlamalara zemin hazırlamamak adına sizlerle paylaşmak istedik. 

Türkiye’de seramik sektörünün lider üretici ve ihracatçılarından olan Graniser’in %75 hissesi, Haziran 2012’de özellikle Orta ve Doğu Avrupa'ya yapmış olduğu yatırımlarla adından söz ettiren Londra merkezli Bancroft Private Equity LLP’ye satılmıştı. Bu işlem sonrasında Eylül 2013 tarihinde ise, kalan %25’lik hisse EBRD’ye (Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası) geçmiştir.  Yaşanılan bu son gelişme ile birlikte Graniser, yoluna %100 yabancı sermaye ve ortaklardan oluşan yeni yapısı ile devam etmektedir. 

Graniser, oluşan yeni ortaklık yapısı sonrasında Türkiye'nin yanı sıra A.B.D., Avrupa, ve İsrail pazarlarında aranılan bir marka haline geldi ve ihracat alanında sektörün oran olarak ilk sırada yer alan oyuncusu olmaya devam etmektedir.


Erol Hacıoğlu

Graniser

Genel Müdür



Geri Dön