27 / 04 / 2024

Emlakçılar Odası Başkanı Hacıoğlu'ndan ev sahibi kiracı kavgaları için flaş açıklama! Her şeyin suçlusu yüzde 25 sınırı!

Emlakçılar Odası Başkanı Hacıoğlu'ndan ev sahibi kiracı kavgaları için flaş açıklama! Her şeyin suçlusu yüzde 25 sınırı!

Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Alpay Hacıoğlu ev sahibi kiracı kavgaları ile ilgili flaş bir açıklama yaptı. Hacıoğlu yaptığı açıklamada her şeyin suçlusunun yüzde 25 sınırı olduğunu söyledi.



Son zamanlarda gündemden düşmeyen kiralık konutlarda kira artışlarının durduğu belirtiliyor. Fakat zamlanan asgari ücret, yeni ev arayan vatandaşları kiraların tekrar artıp artmayacağı konusunda endişelendirdi.

Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Alpay Hacıoğlu ev sahibi kiracı kavgaları ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

KİRACI EV SAHİBİ ANLAŞMAZLIĞI MAHKEMELERİ TAŞIRDI

Yaptığı açıklamalarda kiracı ve ev sahibi arasında yaşanan olaylara değinen Başkan Hacıoğlu, “Şimdi 6 ay önce daha çok para alayım, daha çok kira alayım düşüncesiyle evini kiraya verenler de şu an aslında sıkıntı yaşıyor çünkü kiracıları kirayı ödeyemiyor. Şimdi bu sefer aman düzgün bir kiracı olsun da işte 12 bin TL'den ev vermeyeyim de 10 bin TL'ye vereyim. En azından kiram düzenli ödensin şeklinde düşünüyorlar. Basına yansıyan yansımayan çok vaka var. Ev sahibi bahaneyle kiracıları çıkartmak istiyor. Kiracı konut sahibine kızıyor, onu bıçaklıyor, tüfekle kovalıyor. Bir sürü bir sürü şey oluyor aslında” diye konuştu

Emlakçılar Odası Başkanı Hacıoğlu ndan ev sahibi kiracı kavgaları için flaş açıklama! Her şeyin suçlusu yüzde 25 sınırı!


PANDEMİ, AFGANLAR, SURİYELİLER…

Demokrat Kocaeli'ye konuşan Başkan Hacıoğlu kira artışlarında büyük etkenlerden birinin arz talep olduğunu söyledi. Hacıoğlu kış sezonunda ev taşıma, tadilat gibi durumların azaldığını ve bu yüzden kira artışlarının durduğunu söyledi. Açıklamasında 3-4 ay önce fiyatı haftada bir 500 lira artan kiralık konutlar gibi bir durumun yakın zamanda bir daha yaşanmayacağını tahmin ettiğini dile getiren Hacıoğlu, “Üniversite şehriyiz. Pandemiden bu yana başladı bu artışlar. Pandemide üretim çok fazla olmadı, nüfus artıyor. Kentimize memur olarak, öğrenci olarak gelen çok oldu. Depremde de Kocaeli çok ciddi bir göç aldı. Bir de Afganların, Suriyelilerin gelmesi ile hepsi üst üste geldi. Ne oldu? Konut açığı oluştu. Ve işte 3 bin TL olan kiralar 5 bin liraya çıktı. 5 bin lira olanlar 10 bin liraya çıktı. Ama şu an kira artışları durdu. Bana göre bir artış söz konusu da olmaz” dedi.

HER ŞEYİN SUÇLUSU YÜZDE 25

Hacıoğlu açıklamasında “Asıl dengeyi yüzde 25 artış bozdu. Biliyor musunuz insanlar bir şekilde anlaşıyordu. Şimdi ne yapıyorlar? Bir şekilde mazeretlerle kirasını çıkartmak istiyor. Mal sahibi çıkarsın ki daha yüksek kiraya versin istiyor. Yüzde 25’lik artış uzamayacak” dedi
 

19 yıllık altın hesabı şaşırttı! 1 milyon TL ile alınan altın 49 kilodan 512 grama düştü!

TOKİ'den İstanbul'a 716 konut ve 71 dükkanlık iki yeni proje müjdesi!

Konut fiyatları düşecek mi?


Geri Dön