12 / 05 / 2024

Ertelenen TOKİ ödemelerinin tahsil edilmesi meclis gündeminde!

Ertelenen TOKİ ödemelerinin tahsil edilmesi meclis gündeminde!

Covid-19 salgını nedeniyle ertelenen TOKİ ödemelerinin tahsil edilmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Aytekin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, Covid-19 salgını nedeniyle ertelenen  TOKİ  ödemelerinin tahsil edilmesine ilişkin soru önergesi hazırladı. Aytekin, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Aytekin, ''Covid-19 salgını nedeniyle pek çok vatandaşımız ekonomik anlamda darboğaza girmiştir. TOKİ tarafından bu durum nedeniyle 2 ay boyunca ertelenen ödemeler 6 aylık sürede tahsil edilmeye çalışılmaktadır. Hal böyleyken vatandaş pandemi öncesinde ödediği taksitin neredeyse iki katını ödemeye mecbur bırakılmaktadır. Bakanlığınıza bağlı bu kurum vatandaşı "mağdur etmemek” adına attığı adıma dair aldığı bu karar ile binlerce aileyi borcunu nasıl ödeyeceğini düşünür hale getirmiştir. Pandemi nedeniyle devam eden ekonomik krizin her gün daha da arttığı böylesi bir dönemde yaşanan bu keyfi uygulama hukuksuzdur'' diye konuştu.

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin'in soruları:
1- Ekonomik kriz devam ederken vatandaştan iki katı ödeme almanızın gerekçesi nedir? 
2- Yaşanan bu hukuksuzluk vatandaşımızı mağdur etmektedir. Bu uygulamada  geri adım atılması için Bakanlığınızın bir çalışması var mıdır? 
 


Geri Dön