03 / 05 / 2024

Ertuğrul Günay oyuncu oldu 'İnönü yenilenecek' dedi!

Ertuğrul Günay oyuncu oldu 'İnönü yenilenecek' dedi!

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günayın, 40 bin kişi tepiniyor, Dolmabahçe Sarayı kayıyor tepkisi üzerine rafa kaldırılan yeni İnönü Statyumu Projesi için umut doğdu. Çocuklar Duymasın adlı diziye konuk olan Günay, Stadı mevcut haliyle yenileyeceğiz dedi



Kültür ve Turizm Bakanı Günay tv dizisinde Beşiktaşlıları mutlu edecek açıklamalar yaptı.

Beşiktaş, uzun uğraşlar sonucunda İnönü Statını yıkarak yeni stat yapmak için İstanbul Büyükşehir Belediyesinden onay aldı. Sezon bitiminde ise yeni stat yapımı için ilk kazma vurulacaktı. Beşiktaşlıları 42 bin 500 kişilik kapasiteli yeni stat heyecanı sararken Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günayın açıklamaları bu heyecanın yarım kalmasına neden oldu. Günay yaptığı açıklamada, yeni yapılacak İnönü Stadının Dolmabahçe Sarayını tehdit edeceğini belirterek, İnönü Stadının bulunduğu alan dolgu alanı. 40 bin kişi tepinince Dolmabahçe Sarayı kayıyor. Dolmabahçe Sarayını tehlikeye atamam. Kararı Yüksek Kurul gündemine taşıdım, kararı durdurdum. Beşiktaş oraya yeni stat yapamaz dedi.

Çarşı Bakana karşı

Bakan Günayın bu açıklaması Beşiktaş cephesinde hemen etki buldu. Kara kartalın evinde oynadığı son Kayseri maçında bu tepkiler koro halinde dile geldi. Beşiktaşın etkili taraftar grubu Çarşının başını çektiği tepkiler bununla da bitmedi. Sanal ortamda da Dolmabahçenin kayması üzerine espiriler yapıldı. Özellikle Beşiktaş cephesinin tavrı zaman içinde hem büyüdü hem de sertleşti. Bakan ile Beşiktaş arasındaki gerilim nereye kadar sürecek tartışmasına ise Bakan Günay son noktayı koydu.

Dizide mesaj verdi

Günay, Beşiktaş eski yöneticisi Birol Güvenin senaristi olduğu Çocuklar Duymasın programına konuk olarak katıldı. Programda Bakan Günay, dizide koyu Beşiktaşlı bir taraftarı canlandıran Havuç (Furkan Kızılay) ile İnönü Stadı konusunu konuştu. Havuç sordu, Günay Beşiktaşlılarla arasında gerilime neden olayı tatlıya bağlayan açıklamalar yaptı. Hatta konuşmasına Stat konusunda korkulacak bir şey yok diye başlayan sözünü ise Stadı mevcut haliyle yenileyeceğiz diyerek bitirdi. İşte Havuç ile Bakan Günay arasındaki İnönü Stadı diyaloğu:

Havuç: Stadın sonu ne olacak

Bakan: Stat konusunda hiç korkulacak bir şey yok. Fakat çok özel bir mekan orası. Önünde Dolmabahçe Sarayı, saat kulesi, Valide Cami, arkasında da bizim tarihi eser diye nitelendirdiğimiz o tarihi stadyum var. Bu konuda bir yanlış anlama var, stat ile ilgili bir karşıtlığımız yok.

Havuç: İnşallah tarihi dokuyu bozmadan, modern bir stat yapmanın yolu bulunur.

Bakan: Ben de bütün kalbinle bunu temenni ediyorum. Benim de zaten yapmaya çalıştığım bu. Bu tarihi dokuya aykırı olmayan düzenlemeler yapalım. Bundan gelecekte hiç bir zaman utanmayalım.
Vatan/Öge DEMİRKAN


Geri Dön