Genel

Ertuğrul Şen: Kentsel dönüşümün en önemli unsurlarından birisi yalıtım!

Kentsel dönüşüm yasasının, riskli binaların yıkarak yerine güvenli, sağlıklı ve enerji verimli binalar yapılması amacıyla çıkarıldığını ifade eden Şen, ısı ve su yalıtımının, bu gayeye birebir fayda sağladığını dile getirdi...



TÜKETİCİ araştırmaları ve sektörel gözlemlere göre, Türkiye'de en çok ısı yalıtımı tercih ediliyor. Isı, Su, Ses ve Yangın Yalıtımları Derneği (İZODER) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ertuğrul Şen, yalıtımın, kentsel dönüşüm seferberliği çalışmaları kapsamında son zamanlarda sıkça gündeme gelen bir konu olduğunu belirtti. 


Kentsel dönüşüm yasasının, riskli binaların yıkarak yerine güvenli, sağlıklı ve enerji verimli binalar yapılması amacıyla çıkarıldığını ifade eden Şen, ısı ve su yalıtımının, bu gayeye birebir fayda sağladığını dile getirdi. Şen, bu nedenle yalıtım sektörünün, kentsel dönüşümün en önemli unsurlarından birisi olduğuna dikkati çekti. Tüketici araştırmaları ve sektörel gözlemlere göre Türkiye'de en çok ısı yahtımının yaptırıldığını dile getiren Şen, "Isıyı, su yalıtımı izliyor. Maalesef yangın ve ses yalıtımında bilinç düzeyi istenüen oranın çok altında seyretmektedir" ifadelerini kullandı. 


Hürriyet Ankara