16 / 06 / 2024

Erzincan Belediyesinden çevreyi rahatsız eden inşaatlara uyarı tebligatı!

Erzincan Belediyesinden çevreyi rahatsız eden inşaatlara uyarı tebligatı!

Erzincan Belediyesi, inşaat faaliyetleri sırasında çevrenin rahatsız edilmemesi için inşaat sahiplerine ve yapı denetim kuruluşlarına gerekli önlemlerin alınması konusunda tebligat gönderdi. İnşaat sahiplerinin duyarlı olması isteniyor...



Erzincan Belediyesi, inşaat faaliyetleri sırasında çevrenin rahatsız edilmemesi için inşaat sahiplerine ve yapı denetim kuruluşlarına gerekli önlemlerin alınması konusunda tebligat gönderdi. İnşaatlarda çevre sakinlerini rahatsız eden gürültü, kaldırım ve yol işgalleri konusunda önlem almayan inşaat sahiplerine, işlem uygulanacak. Önlem almamakta ısrarcı olan inşaatlann faaliyetleri, imar kanununun 40. maddesine istinaden durdurulacaktır. 


Kontrolsüz çalışmalar nedeniyle yayılan gürültü kirliliğinden dolayı özellikle çocukların, yaslıların ve hastası bulunan ailelerin rahatsız olduğunu belirten Belediye Başkanı Cemalettin Bassoy, "inşaat sahipleri ve yapı denetim kuruluşları, inşaatların vatandaşların can güvenliğini tehlikeye atmayacak ve çevreye rahatsız etmeyecek şekilde yapılması konusunda uyarıldı. Erzincan Belediyesi olarak yapı denetim kuruluşlarına gerekli denetimleri gerçekleştirileceğiz. Bu denetimlerden sonra da sıkıntıların devam etmesi durumunda ise cezai işlem uygulayacağız. İnşaat sahipleri güvenlik önlemi almadan, inşaatların önündeki kaldırım ve yolları işgal ediyor. Yollara ve kaldırımlara zarar veriliyor. Bu konularda inşaat sahiplerinin duyarlı olmasını istiyoruz." dedi.


Günboyu 


Geri Dön