28 / 04 / 2024

Erzincan İliç'teki maden ocağının çevre izin ve lisans belgeleri iptal edildi!

Erzincan İliç'teki maden ocağının çevre izin ve lisans belgeleri iptal edildi!

Erzincan'ın İliç ilçesinde meydana gelen toprak kayması sonucunda Anagold Madencilik'e ait altın madeninin izinleri iptal edildiği açıklandı.



İliç ilçesindeki Çöpler köyü mevkiinde bulunan Anagold'a ait maden ocağında 13 Şubat 2024'te meydana gelen heyelan faciasında dokuz işçi toprak altında kalmıştı. Bölgede bulunan alanda devasa bir toprak yığını olurken, yaklaşık 2 bin 700 kişi 24 saat esasına göre toprak altındakilere ulaşmaya çalışıyorlar.

dunya.com'da yer alan habere göre; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bugün aldığı karar ile ilgili yapılan açıklamada maden ocağının çevre izin ve lisans belgesinin iptal edildiğini duyurdu. Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklama kapsamında, İliç'te toprak kaymasının meydana geldiği maden ocağına ilişkin bilgilendirmede bulunuldu.

Belirtilen açıklamada, "Erzincan'ın İliç ilçesinde 13 Şubat'ta toprak kayması olayının meydana geldiği maden ocağının, lisans şartlarının ortadan kalktığı tespit edildiğinden çevre izin ve lisans belgesi iptal edilmiştir." ifadelerine yer verildi.

 Erzincan İliç teki maden ocağının çevre izin ve lisans belgeleri iptal edildi!

Buna göre yaşanan toprak kayması sonucunda akan malzemenin, geçici olarak depolanacağı alanın da kaydedildiği ve konu hakkında yapılana açıklamada, "Geçirimsizliğin sağlanması amacı ile yapılan çalışmalar doğrultusunda Bakanlığımız gözetiminde devam etmekte olup mevcut alanda da sızdırmazlık şartlarının sağlanmasından sonra  da bölgeye akan malzemenin hazırlanan bu alana kaldırılmasına başlanacaktır."  diye belirtildi. 

Öte yandan bakanlığın bölgedeki yüzeysel sular ve yer altı suları ile toprak kirliliği kapsamında çevresel izleme çalışmalarını aralıksız olarak sürdürdüğü aktarılan açıklamada, çöyele devam edildi; "Bölgedeki hava kalitesi de aynı şekilde sürekli izlenmektedir. Şimdiye kadar tamamlanan analiz sonuçlarına göre, yüzeysel sular ile yer altı sularında ve hava kalitesinde olumsuz bir durum tespit edilmemiş olup analiz çalışmalarına Mobil Su ve Atıksu Analiz Laboratuvarı, Çevre Referans Laboratuvarı ve yetkili çevre laboratuvarlarında devam edilmektedir. Konuyla ilgili tüm birimlerimiz sahada çalışmalarına devam etmekte olup süreci hassasiyetle takip etmekteyiz."

Erzincan'daki maden faciasında kritik gelişme: Altın için diri fayı 'ölü' gösterilmiş!

Prof. Dr. Naci Görür'den en az 7.4 büyüklüğünde deprem uyarısı! Erzincan ve Karlıova arası ile Tunceli'ye dikkat!

O ildeki 2 konut taksitle satılıyor! Ev arayanlar dikkat! 

 


Geri Dön