08 / 07 / 2024

Erzincan'a 55 milyon TL'lik 5 proje!

Erzincan'a 55 milyon TL'lik 5 proje!

Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy "Seçim beyannamemizde bulunan 24 projeden biri olan Merkez Çarşısı, Kızılay ve Hocabey mahallelerinin kentsel dönüşüm projelerini hayata geçirmek için çalışmalara başladık.''dedi



Başbakanlık  TOKİ  iştiraki olan ve kısa adı GEDAŞ olan "Gayrimenkul Değerleme Anonim Şirketi" Genel Müdürü Mustafa Bayraktar ve Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, kentsel dönüşümü planlanan Merkez Çarşısı, Kızılay ve Hocabey mahallerinde incelemelerde bulundular. Bu alanlarda gerçekleştirilecek olan düzenlemelerle şehrimizin merkezi konumunda ki bu bölgelere yeni bir imaj kazandırılacak. 

Konu hakkında Merkez Çarşısı esnafının da görüşlerini alan Başsoy ve Bayraktar aldıkları olumlu yanıtlardan dolayı son derece memnun oldular. 



Burada bir açıklama yapan GEDAŞ Genel Müdürü Mustafa Bayraktar "Bu güne kadar gerçekleştirdiğimiz çalışmaların tecrübesiyle kentimize en güzel dönüşümü gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Yaklaşık 300 gün içerisinde ön çalışmaları tamamlamayı düşünüyoruz" dedi. 



Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy ise " Seçim beyannamemizde bulunan 24 projeden biri olan Merkez Çarşısı, Kızılay ve Hocabey mahallelerinin kentsel dönüşüm projelerini hayata geçirmek için çalışmalara başladık. Kentsel dönüşümünü gerçekleştirmeyi planladığımız yaklaşık 45 hektarlık alanda 1699 a yakın hak sahibi 4000 civarında bir nüfusa sahip. Uzun zamandır gerçekleştirdiğimiz çalışmalar sonunda meyvesini verdi. Bu gün itibariyle hak sahipleriyle görüşmelere başlandı. Projenin tüm hemşehrilerimiz için hayırlı olmasını diliyoruz" dedi. 



TRAMVAY PROJESİ 



Kent içi ulaşımda raylı sistem uygulamalarının avantajlarını şehrimiz insanına da yaşatabilmek maksadı ile Erzincan Üniversitesi Yanlızbağ yerleşkesi ile havaalanı arasında 2 etaptan oluşacak raylı sistem (Hibrit Tramvay) kurma çalışmalarında fizibilite çalışması tamamlanmıştır. Projeye merkezi idare desteği sağlanması adına girişimler devam etmektedir. 



KŞİSU MESİRE ALANINDA ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR 



Erzincan'ın en büyük mesire alanı olan 180 bin metrekare alana sahip Ekşisu Mesire alanında önemli çalışmalara imza atıldı. İlk olarak 40 yılı aşkın süredir temizlenmeyen ve yenilenmeyen havuzlar yenilendi. 40 bin metrekare alana sahip yeni bir mesire alanı hizmete sunulurken bunun yanında 750 araçlık bir otopark inşa edildi. Yürüyüş yolları, spor alanları, oyun alanları, fayton gezi parkuru, seyir köprüleri gibi bir çok çalışmanın yanında özellikle peyzaj düzenlemeleri ile bölge prestijli bir görünüme sahip oldu.

2015 yılında yürütülen bu çalışmalar 8 bu yıl da devam eden belediye, eski mesire alanında da çeşitli tadilat ve ağaçlandırma çalışmaları yürütüyor. 



Alanının güneyinde bulunan göletin etrafında çevre düzenlemesi ve otopark genişletme çalışmaları gerçekleştirildi. 4.000 metrelik otomatik sulama sistemi kuruldu. Bunun yanında bölgede gerçekleştirilen otomatik sulama çalışmaları 4000 metreyi geçti. 



Erzincan Belediyesi tarafında Ekşisu Mesire alanında yürütülen çalışmaların tamamı 5.5 milyon TL'ye ulaştı. Yapılan çalışmalar ile Ekşisu mesire alanının Türkiye'nin en güzel mesire alanlarından biri olacağını belirten Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy "Bu bölgede yepyeni bir kimliğe kavuşacak. Ekşisu bölgesi, ülkemizin en gözde mesire alanı olsun 1 diye çalışıyoruz" dedi. Çalışmaların 2016 yılı sonuna kadar tamamlanması planlanıyor. 






Milliyet


Geri Dön