06 / 05 / 2024

Erzincan'da 11 bin 577 yeni konut inşa edildi!

Erzincan'da 11 bin 577 yeni konut inşa edildi!

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erzincan'da 11 bin 577 konut projesinin hayata geçirildiğini belirtti. 



Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Erzincan İl Başkanlığınca Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen  mitingdeki konuşmasında, Erzincan'da 11 bin 577 konut projesinin hayata geçirildiğini söyledi. 

İmar barışıyla 15 bin Erzincanlının sıkıntısının çözüldüğünü belirten Erdoğan, 20 ata yadigarı eserin restore edildiğini dile getirdi. Erdoğan, Tercan ilçesindeki Mama Hatun Kervansarayı ile Kemah ilçesindeki Koçkar köyü caminin restorasyonlarının ise devam ettiğini söyledi.

Ulaşımda, 14 kilometreden devralınan bölünmüş yol uzunluğunu 347 kilometreye çıkardıklarını belirten Erdoğan, Refahiye-Erzincan-Kelkit ayrımı yolunun, Çatalçam yolundaki köprülerin çalışmalarının, Devekorusu Köprüsü dahil Erzincan-Başköy-Çayırlı, Demirözü-Otlukbeli yolundaki çalışmalar ile Erzincan-Mercan yolundaki Turnaçayırı Köprüsü çalışmalarının bu yıl tamamlanacağını müjdeledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Refahiye-Kuruçay-İliç yolu ile Sünebeli Tüneli'nin, Refahiye-İliç-Kemaliye-Dutluca-Arapgir yoluyla Kemaliye-Dutluca tünelleri ve bağlantı yollarının da seneye bitirileceğini dile getirerek, böylece 44 kilometre olan mevcut yolun, tünel ve viyadüklerle yarı yarıya kısalacağını söyledi.

Erdoğan, Erzincan'daki demiryollarının yenilendiğini, Organize Sanayi Bölgesi'ne yeni demiryolu bağlantısının yapıldığını belirtti.

Ankara-Yozgat-Sivas-Erzincan hızlı tren projesiyle ilgili çalışmaların devam ettiğini söyleyen Erdoğan, Erzincan-Erzurum-Kars ve Erzincan-Trabzon hızlı tren hattının etüt proje çalışmalarının ise gelecek yıl bitirileceğini dile getirdi.

Erzincan şehir içine 36 kilometre uzunluğunda tramvay hattı yapımı için çalışmalara başladıklarının, ardından yapım ihalesine çıkılacağını söyleyen Erdoğan, Erzincan Havalimanı'nın 2003'te 8 bin olan yolcu trafiğinin, geçen yıl yarım milyonu bulduğunu belirtti.

 


Geri Dön