27 / 04 / 2024

Erzurum Aziziye'de 50 kaçak yapı yıkıldı!

Erzurum Aziziye'de 50 kaçak yapı yıkıldı!

Erzurum'un Aziziye ilçesinde izinsiz olarak inşa edilen garaj ve depoların da aralarında bulunduğu 50 yapı, belediye ekipleri tarafından yıkıldı.



Erzurum'un Aziziye ilçesinde izinsiz inşa edilen garaj ve depoların da aralarında yer aldığı 50 yapı, belediye ekipleri tarafından yıkıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Aziziye Belediyesi'nin yaptığı açıklamada, Zabıta Müdürlüğü ekiplerince, ilçede izinsiz yapılaşmanın önüne geçilmesi için çalışmalar başlatıldı. Vatandaşlardan gelen şikayetleri de değerlendiren ekipler, aralarında kanatlı hayvan kulübesi, garaj ve depoların da yer aldığı 50 kaçak yapı belirledi.

Çoğunluğu Ilıca Mahallesi'nde yer alan yapılar, Fen İşleri Müdürlüğü görevlilerince iş makinesi desteğinde yıkılıp hafriyatları kaldırıldı. Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, ilçenin görünümünü olumsuz etkileyen bu tür kaçak yapıların kaldırılması konusunda kararlı olduklarını dile getirdi. Orhan, "Yaptığımız hizmetler kadar yaşadığımız bölgenin görünümüne de özen göstermek zorundayız. Hukuk dışı, izinsiz yapılara asla müsaade etmeyeceğiz. Bu konuda yaptırımlarımız devam edecek. Hijyen koşullarına muhalefet eden baraka yapılarının önce uyarı, sonrasında cebren yıktırılması suretiyle ekiplerimiz çalışmaktadır." diye konuştu.


Geri Dön