04 / 10 / 2024

Erzurum Konaklı'da yarış hazırlıkları tamamlandı!

Erzurum Konaklı'da yarış hazırlıkları tamamlandı!

Erzurum kara, onlar ilgiye hasret... Dadaşlar şehrinde yapılacak olan Üniversiteler Arası Kış Oyunları'nın şanı, yanı başındaki Konaklı Köyü'ne uğramadı...




Dünya, 2 hafta sonra Türkiye'yi izleyecek. Çünkü 2011 Üniversiteler Arası Kış Oyunları (Universiade), Erzurum'da yapılacak. Dünyanın dört bir yanından gelen üniversiteli gençler, Dadaşlar kentinde madalya kazanmak için ter atacak. İşte aylardır bu organizasyon için çalışan Erzurumlular, tüm imkanlarını seferber etti... Çehresi değişen tarihi kente, milyonlarca liralık pistler inşa edildi.

Müsabakaların büyük bir bölümünün yapılacağı Konaklı Köyü'ne de Konaklı Kayak Merkezi yapıldı. Ancak Konaklı Köyü sakinleri, milyonlarca liralık yatırımdan nasibini alamadı! Konaklı Köyü'ndeki tesisler, köyün yıkılmaya yüz tutmuş evleri ve çamurdan geçilmeyen sokaklarıyla tezat oluşturdu. Köylülerden Lamia Dolaman "Evlerimiz yıkılıyor. Depremden korkuyoruz. Sokaklar çamur içinde" diye konuştu. Lamia Hanım köyün viraneliğinden bahsederken Üniversiade'nin internet sitesinde de Konaklı Kayak Merkezi hakkında şu bilgilere yer verildi: "Şehir merkezinden 17 kilometre uzaklıkta, 460 hektar arazi üzerine kurulmuştur. Tesislerde park, kafe, yemekhane, dinlenme üniteleri ve sporcular için özel alanlar mevcuttur."

MÜHÜRLENDİ Mİ
Konaklı ilgisizlikten yakınırken Palandöken'de de ilginç bir olay yaşandı. 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nın yapılacağı merkezin, ruhsatsız olduğu gerekçesiyle mühürlendiği öne sürüldü. Ancak Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, iddiaları kabul etmedi.
Takvim

 


Geri Dön