27 / 04 / 2024

Erzurum New City 11.3 milyon TL'ye icradan satılıyor!

Erzurum New City 11.3 milyon TL'ye icradan satılıyor!

Erzurum Palandöken'de Karadayı İnşaat tarafından hayata geçirilmek istenen ancak ruhsat alınamayınca inşaatı kalan ve 1500 vatandaşın mağdur olduğu New City proje alanı icradan satılıyor. 



Karadaayı İnşaat'ın sahibi Ahmet Metin Karadayı hakkında, 1'nci  Ağır Ceza Mahkemesi’nde 2016 yılında "nitelikli dolandırıcılık" suçundan dava açılmıştı. 

Erzurum'da maket üzerinden daire satan, ancak belediyeden ruhsat alamayınca inşaatları yapamayarak 1500 vatandaşı mağdur eden Ahmet Metin Karadayı 12 Mayıs günü tutuklanmıştı.

Nitelikli dolandırıcılık suçundan tutuklanarak cezaevine konulan ve 2100 yıl hapis cezası istemiyle yargılanan New City konutlarının sahibi işadamı Ahmet Metin Karadayı 2016 yılının Temmuz ayında tahliye edilmişti. 

Temeli 2013 yılında atılan 240 milyon lira yatırım bedeli ile yükselecek olan Erzurum New City, ruhsat ve projesi olmadığı gerekçesiyle durdurulmuştu. Erzurum New City proje alanı ve inşası yapılan bina 4 Temmuz 2018 tarihinde 11 milyon 374 bin 594 TL bedel ile icradan satışa çıkarılacak. 

1 NO'LU TAŞINMAZIN
Özellikleri : Erzurum İli, Palandöken İlçesi, Solakzade Mah. 3. önleme bölgesi mevkii, 9533 ada 2 parselde kayıtlı arsa vasflı taşınmaz ,taşınmaz üzerinde kentsel dönüşüm ve gelişim projesi sınırları içinde kalmaktadır ve Erzurum 1. İdare Mahkemesinin 2013/1296 esas 2014/488 karar sayılı erzurum büyükşehir belediyesi sayılı ilamı gereğince 09/07/2013 tarih 4049 yevmiye ile tesis edilen imar uygulaması iptal edilmiştir şerhi bulunmaktadır. 100/100 arsa paylı taşınmaz new city olarak adlandırılan konut alanı olduğu belirlenmiştir. Yapılar krokide A,B,C, harfleriyle gösterilmiştir krokide A harfiyle gösterilen inşaat bina betonarme karkas bodrum dahil 15 katlı tünel kalıp kullanılmış olup 15. katın betonarme karkas inşaatı tamamlanmıştır. Binanın her katında 4 daire olup daireler 3 er odalı, bir salon,bir mutfak ,banyo, giriş hol ve wc den oluşmaktadır. Bina çift asansörlüdür.binanın bodrum katının iç ve dış betonarme operdeleri yapılmış iç bölme duvarları yapılmamıştır. Binanın 13. katınındış duvarları örülmüş, 15. katın iç ve dış duvarları yapılmamış. binanın 10 katının dış pvc doğramaları takılmış , binanın en üstten 5 katın betonarme merpenleri yapılmamış. Bina zeminde 589,89 m2lik bir alanı kaplamakta ve inşaatı tamamlanmamıştır. Taşınmaz şehir merkezinde, ticari meskun mahal içinde imarlı ulaşım sorunu yok, belediye ve sosyal hizmetlerin tümünden yararlanır topografik yapısı düzgün toplu konut alanı içinde çok katlı imar müsaadelidir.

Kıymeti : 11.374.594,00 TL
1. Satış Günü : 04/07/2018 günü 14:00 - 14:10 arası
2. Satış Günü : 15/08/2018 günü 14:00 - 14:10 arası
Satış Yeri : Erzurum Adalet Sarayı Taşınmaz İhale Salonu Erzurum Adalet Sarayı MERKEZ / ERZURUM

Satış şartları :
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanınyirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşincigünden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamınıve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ileteslim masraflarıalıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.
3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.
5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.
6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2015/1636 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.02/04/2018

 

Öznur YASLI / Emlakkulisi.com
 


Geri Dön