27 / 04 / 2024

Erzurum'da arazi satın alan yabancılarla ilgili 6 soru!

Erzurum'da arazi satın alan yabancılarla ilgili 6 soru!

Erzurum ilinde arazi satın alan yabancı gerçek ve tüzel kişi sayısına ve bu arazilerin yüzölçümleri TBMM gündemine taşındı. CHP'li Çelebi, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...



CHP  İzmir  Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Erzurum ilinde arazi satın alan yabancı gerçek ve tüzel kişi sayısına ve bu arazilerin yüzölçümlerine ilişkin soru önergesi hazırladı. Çelebi, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi'nin soruları:
1- Erzurum ilinde arazi satın alan gerçek kişi, şirket veya yabancı ortaklı şirket sayısı nedir? Bunlarıns atın aldığı arazilerin toplam miktarı nedir?

2- Erzurum ilinde arazi satın alan yabancıların ülkelerine göre dağılımı nasıldır?

3- Erzurum ilinde arazi satın alan yabancı gerçek kişi, şirket ve yabancı ortaklı şirketlerin satın aldığı arazilerin ilçelere ve yüzölçümlerine göre dağılımı nasıldır?

4- Erzurum ilinde üzerinde ipotek bulunan tarım arazisi tapusu sayısı nedir? İpotekli tarım arazilerinin yüzölçümü toplamı nedir? Bunların ilçelere göre dağılımı nasıldır?

5- Erzurum ilinde bankalar tarafından ipotek konulan tarım arazisi tapusu sayısı, yüzölçümü ve bunların ilçelere göre dağılımı nasıldır? 

6- Erzurum ilinde yabancı sermayeli bankalar tarafından ipotek konulan tarım arazisi sayısı ve yüzölçümü nedir?


Geri Dön