03 / 05 / 2024

Erzurumlular hızlı tren hattı istiyor!

Erzurumlular hızlı tren hattı istiyor!

Erzurum Genç Girişimci İş Adamlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nuri Alim, Erzurum için önemli olan hızlı trenle projesinin Erzurum’un ekonomik ve turizm potansiyelini artıracağını söyledi....




Erzurum Genç Girişimci İş Adamlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nuri Alim, Erzurum için önemli olan hızlı trenle projesinin Erzurum’un ekonomik ve turizm potansiyelini artıracağını söyledi.


Erzurum Ekonomisi ve turizm açısından çok büyük önem arz eden hızlı trenin bölgede tüm faaliyetlerin canlanmasına ve bölgenin kalkınmasında çok önemli yer teşkil ettiğini dile getiren Alim, “Hiç ismi bile geçmeyen illerde hızlı tren demiryolu hattı, uygulama proje çalışmaları başlanılırken Erzurum un adı geçmemesi Erzurum ve Bölgemiz için büyük bir kayıptır. Erzurum için önemli olan hızlı tren projesi Erzurum’un ekonomik ve turizm potansiyelini daha artıracak demektir. Bu nedenle önem verilmesi gereken bir çalışma. Bu çalışmalar Erzurum için tarihi bir fırsattır. Biz bu konuda Erzurum Genç Girişimci İş adamları Derneği olarak tüm ilgili kurum ve kuruluşları göreve davet ediyoruz” dedi.


“Erzurum -  Ankara  arasının 20 saatten 4 saate, Erzurum- İstanbul arasının ise 30 saat ten 7 saat kısalması demiryoluna olan rağbeti arttıracağı gibi Erzurum da turizm içinde çok büyük bir katkı sağlayacaktır” diyen Alim daha sonra şunları kaydetti; “Hızlı tren seferinin başlamasıyla Erzurum için yeni bir tarihi başlangıcı olacaktır. Türkiye istatistik kurumunun adrese dayalı nüfus kayıt sisteminin verilerine göre Erzurumluların Erzurum dışında yaşayan en fazla nüfusu İstanbul, İzmir, Bursa ve Ankara'da bulunmaktadır ama her nedense Erzurum dan Antalya, Bursa ve İzmir’e Direkt uçak seferleri bulunmamaktadır. Nüfusu 100 bin olan Erzincan’dan Antalya, Bursa ve İzmir’ e direk uçak seferleri varken turizmin başkenti ve bir öğrenci kenti olan Erzurum'a neden bu illerden aktarmalı uçuşlar var. Erzurum un Turizm ve Ekonomik açıdan kalkınması için Erzincan, Erzurum ve Kars'a uzanan Hızlı Tren projesinin ve Erzurum’dan Antalya, Bursa ve İzmir’e haftanın birkaç günü direkt uçak seferlerinin bir an önce başlanması gerekmektedir.”


Cihan


Geri Dön