08 / 05 / 2024

Esenboğa Havalimanı için resmen imzalar atıldı! TAV ve DHMİ arasında kira sözleşmesi imzalandı!

Esenboğa Havalimanı için resmen imzalar atıldı! TAV ve DHMİ arasında kira sözleşmesi imzalandı!

Esenboğa Havalimanı için TAV ve DHMİ arasında kira sözleşmesi imzalandı. İşte Esenboğa Havalimanı ile ilgili yaşanan o son dakika gelişmesi...



Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; TAV Havalimanları Holding A.Ş., Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yaptığı açıklamada, havalimanının 2025 senesinden itibaren 2050 yılına kadar 25 sene süreyle işletilmesine ilişkin imtiyaz kira sözleşmesinin 1 Şubat tarihinde taraflar arasında imzalandığı ifade edildi. 

TAV Havalimanları, Ankara Esenboğa Havalimanının kapasitesinin geliştirilmesi ve 25 senelik işletme hakkı için gerçekleştirilen ihalede 475 milyon avro artı KDV ile en iyi teklifi veren şirket olmuştu.

Esenboğa Havalimanı için resmen imzalar atıldı! TAV ve DHMİ arasında kira sözleşmesi imzalandı!

Aralık 2022 tarihinde DHMİ Genel Müdürlüğü’nde yapılan ihaleye TAV Havalimanları'nın yanı sıra Cengiz İnşaat ve Limak İnşaat-Limak Enerji ortaklığı da katıldı. TAV ve Cengiz İnşaat'ın kaldığı açık artırma bölümünde nihai teklif beş turun ardından tespit edilmişti. 

İhale sürecinde gündeme gelen bilgilere göre; ihale şartnamesine göre, öncelikle yeni bir pist hayata geçirecek olan TAV Havalimanları, hava trafik kontrol kulesi, kargo hizmet birimlerini kapsayan hava tarafındaki başlıca yatırımlara da imza atacak. 2023 yılında başlatılacak ilk faz yatırımların, 3 sene içinde tamamlanması da planlanıyor. 

Havalimanındaki terminal genişlemesini de kapsayan ikinci faz yatırımlar ise, yolcu artış hızı ile bağlantılı şekilde en çok 2040 senesine kadar bitirilecek.

Yapılan açıklamalaya göre, TAV Havalimanları Holding, buna ek olarak sürdürülebilirlik politikaları doğrultusunda, 5 megavat kapasiteli güneş paneli yatırımını da üstlenecek. Proje boyunca planlanan yatırım tutarı yaklaşık 300 milyon euro olacak.


Geri Dön