06 / 05 / 2024

Esenler eski kaymakamlık binasının üzerindeki kaçak katlar yıkılacak mı?

Esenler eski kaymakamlık binasının üzerindeki kaçak katlar yıkılacak mı?

Eski Kaymakamlık binası üzerine yapılan normal kat kadar kullanım alanı sağlayan, kaçak ve imara aykırı yapılan binanın sorumluları hakkında incelemeye gerek yokmuş.



Eski Kaymakamlık binası üzerine yapılan normal kat kadar kullanım alanı sağlayan, kaçak ve imara aykırı yapılan binanın sorumluları hakkında incelemeye gerek yokmuş. Esenler Kaymakamlığı taşındıktan sonra bu eski binanın çatı katına yapılan kaçak inşaatı şikayet edilmesine rağmen, belediye gerekli mührü vurmamış ve inşaat devam etmişti. Gazete haberimizden sonra CHP`li Belediye meclis üyeleri Mustafa Usta, Yüksel Kılıç, Kemal Şahin önce Bakırköy Cumhuriyet Savcılığına şikayet dilekçesi vererek suç duyurusunda bulundular. CHP`li meclis üyelerinin Bakırköy Cumhuriyet savcılığına verdikleri dilekçede Esenler ilçesi, Fevzi Çakmak mahallesi, 106 ada, 23 parsel sayılı yerde bulunan (Eski Kaymakamlık Binası) Binanın üzerine yapılan, normal kat kadar kullanım alanı sağlayan ayrıca ruhsata bağlanması mümkün olmayan kaçak inşaata bilerek, görevi olduğu halde engel olmayan, görevini ihmal eden şüpheliler hakkında gerekli kovuşturmanın yapılarak cezalandırılması talep etmişlerdi. Daha sonra ilk belediye meclis toplantısında konuyu gündeme getirerek meclis başkanlığına verdikleri soru önergesi ile kendilerine bilgi verilmesini de istemişlerdi. İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün raporunda, Fevzi Çakmak mahallesi 106 ada, 23 parselde bulunan ve eski kaymakamlık binası üzerine yapılan normal kat kadar kullanım alanı sağlayan, kaçak ve imara aykırı inşaatın işleme konulmaması kararı çıktı. Bu karardan dolayı Esenler Belediye Başkanı M. Göksu hakkında, 4483Kanun hükümlerine göre ön inceleme yapılmasına gerek olmadığı belirtildi. Fevzi Çakmak Mahallesi 106 ada, 23 parselde bulunan ve eski kaymakamlık binası üzerine yapılan normal kat kadar kullanım alanı sağlayan, kaçak ve imara aykırı inşaatın yıkımı teknik sebeplerden dolayı belediye imkanları ile gerçekleştirilmediğinin ve yıkım ihalesi yapılacağını İstanbul valiliği 06.11.2015 tarih ve 6709 sayılı yazısı ve ek araştırma raporunda belirtti. Esenler belediye meclisi kaçak yapılan çatı katla ilgili olarak yapılan şikayetlerden sonra herhangi bir işlemde bulunmadığı gibi, kaçak yapılan çatı kat tamamlandı. 


Eski Kaymakamlık binası üzerine yapılan normal kat kadar kullanım alanı sağlayan, kaçak ve imara aykırı yapılan binanın sorumluları hakkında incelemeye gerek yokmuş. 


Esenler Kaymakamlığı taşındıktan sonra bu eski binanın çatı katına yapılan kaçak inşaatı şikayet edilmesine rağmen, belediye gerekli mührü vurmamış ve inşaat devam etmişti. Gazete haberimizden sonra CHP’li Belediye meclis üyeleri Mustafa Usta, Yüksel Kılıç, Kemal Şahin önce Bakırköy Cumhuriyet Savcılığına şikayet dilekçesi vererek suç duyurusunda bulundular. CHP’li meclis üyelerinin Bakırköy Cumhuriyet savcılığına verdikleri dilekçede  Esenler ilçesi, Fevzi Çakmak  mahallesi,  106 ada, 23 parsel sayılı yerde bulunan (Eski Kaymakamlık Binası)  Binanın üzerine yapılan, normal kat kadar kullanım alanı sağlayan ayrıca ruhsata bağlanması mümkün olmayan  kaçak inşaata bilerek, görevi olduğu halde engel olmayan,  görevini ihmal eden şüpheliler hakkında gerekli kovuşturmanın yapılarak cezalandırılması talep etmişlerdi. Daha sonra ilk belediye meclis toplantısında konuyu gündeme getirerek meclis başkanlığına verdikleri soru önergesi ile kendilerine bilgi verilmesini de istemişlerdi.

 

İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün raporunda, Fevzi Çakmak mahallesi 106 ada, 23 parselde bulunan ve eski kaymakamlık binası üzerine yapılan normal kat kadar kullanım alanı sağlayan, kaçak ve imara aykırı inşaatın işleme konulmaması kararı çıktı. Bu karardan dolayı Esenler Belediye Başkanı M. Göksu hakkında, 4483Kanun hükümlerine göre ön inceleme yapılmasına gerek olmadığı belirtildi.

 

Fevzi Çakmak Mahallesi 106 ada, 23 parselde bulunan ve eski kaymakamlık binası üzerine yapılan normal kat kadar kullanım alanı sağlayan, kaçak ve imara aykırı inşaatın yıkımı teknik sebeplerden dolayı belediye imkanları ile gerçekleştirilmediğinin ve yıkım ihalesi yapılacağını İstanbul valiliği 06.11.2015 tarih ve 6709 sayılı yazısı ve ek araştırma raporunda belirtti.

 

Esenler belediye meclisi kaçak yapılan çatı katla ilgili olarak yapılan şikayetlerden sonra herhangi bir işlemde bulunmadığı gibi, kaçak yapılan çatı kat tamamlandı.


Haber Ekspress


Geri Dön