27 / 04 / 2024

Kapadokya'da 500'ün üzerinde kaçak yapı yıkıldı!

Kapadokya'da 500'ün üzerinde kaçak yapı yıkıldı!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kapadokya'da tarihi ve kültürel dokuya zarar veren 500'ün üzerinde kaçak yapının yıkıldığını duyurdu.



Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kapadokya Alan Başkanlığı hayata geçtiği andan itibaren, tarihi ve kültürel dokuya zarar veren 500'ün üzerinde kaçak yapının yıkıldığını ifade etti. 

Ersoy, hem altyapı sorunlarıyla ilgili hem de kamusal ihtiyaca çözüm getirmek üzere 3 bin 700'den fazla konu kararın bağlandığını ve bağlanmaya da devam ettiğini kaydetti.  

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, '2023 Şehir Buluşmaları' programı çerçevesinde Nevşehir'e geldi. Bir otelde yapılan programda konuşan Bakan Ersoy, Kapadokya Alan Başkanlığı ile birlikte bölgenin korumasıyla ilgili hem üst ölçekli planlar ve diğer yapısal sorunlarla ilgili çok ciddi yatırımlar yaptıklarını duyurdu.

Kapadokya da 500 ün üzerinde kaçak yapı yıkıldı!

500'ÜN ÜZERİNDE KAÇAK YAPI YIKILDI!

"İnşallah önümüzdeki hafta da üst ölçekli planla ilgili çalışmalar tamamlandı. Onları da askıya çıkıyoruz" diye ifade eden Ersoy, "Kapadokya Alan Başkanlığı hayata geçtiği andan itibaren, tarihi ve kültürel dokuya zarar veren 500'ün üzerinde kaçak yapı yıkıldı" bilgidini verdi.

Bakan Ersoy, önümüzdeki hafta itibarıyla yıkılma tehlikesi altındaki 4 adet peri bacası onarımı, Zelve Ören Yeri çevre düzenleme projesiyle ilgili Göreme Açık Hava Müzesi ve Aşk Vadisi ile Güvercinlik Vadisi'ne yönelik çalışmalarda da ihaleye çıkmaya hazırlandıklarını açıkladı.

Bu kapsamda Ersoy, önümüzdeki haftalarda hızlı bir şekilde onların ihalesini de tamamlayıp çalışmaları başlatacaklarını söyledi.

Kapadokya da 500 ün üzerinde kaçak yapı yıkıldı!

'KAPADOKYA DÜNYANIN CAZİBE NOKTALARIDAN BİRİ'

Kazı çalışmalarının devam ettiği yerlerde alternatif yolların oluşturulduğunu kaydeden Bakan Ersoy, "Bir yandan Göreme Açık Hava Müzesi ve Sobesos Antik Kenti'nde arkeolojik kazı çalışmalarını sürdürürken buralarda ziyaretçilere yönelik alternatif yürüyüş güzergahlarını da hep birlikte oluşturuyoruz" dedi.

Burada sadece arkeolojik kazılar, koruma amaçlı üst ölçekli planlar yapmak yeterli olmadığına dikkat çeken Ersoy, "Çünkü Kapadokya sadece Türkiye'nin değil, dünyanın da cazibe noktalarından biri. Çok değerli bir varlığın üzerindeyiz" diye kaydetti.

Önemli olan bu değerleri sadece Türkiye'de değil yurt dışında da birliğini ve markalaşmasını arttırmak gerektiğine vurgu yapan Ersoyl, "Bu bağlamda 3 yıl önce Beyoğlu'nda başlattığımız Beyoğlu Kültür Yolu Festivali vardı. Şimdi bu yıl itibarıyla da Kapadokya'yı da, Kapadokya Balon Kültür Yolu Festivali kapsamında Türkiye Kültür Yolu Festivalleri serisine dahil ettik. Bu festival, geçen sene 5 şehirde gerçekleşmişti. Bu sene şehir sayısını 11'e çıkardık" diye konuştu. 

Son Dakika! Malatya'da peş peşe iki deprem! İşte az önce meydana gelen deprem listesi...

Reysaş GYO 2023 yılının ilk 6 ayında 464.9 milyon TL hasılat elde etti!

Bakan Yerlikaya duyurdu: Kira destek ödemeleri o tarihte hesaplara yatırılacak!


Geri Dön