27 / 04 / 2024

Bakan Yerlikaya duyurdu: Kira destek ödemeleri o tarihte hesaplara yatırılacak!

Bakan Yerlikaya duyurdu: Kira destek ödemeleri o tarihte hesaplara yatırılacak!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Hatay'da, ağır hasarlı bina stokunun metrekare cinsinden yüzde 49'unun bitirildiğini açıkladı. Öte yandan Yerlikaya kira ödemelerinin hesaplara yatırılacağı tarihi de açıkladı.



İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Hatay Afet Koordinasyon Merkezi'nde düzenlenen değerlendirme toplantısına gündeme ilişkin açıklama yaptı. Yerlikaya, merkez Antakya ilçesi Saraykent Mahallesi'nde yürütülen içme suyu şebekesi alt yapı çalışmasını inceledi.

Yerlikaya, buradaki açıklamasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın anlık takibi kapsamında Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilen illerde gece gündüz gayret sarf ettiklerini aktardı.

Bakan Yerlikaya duyurdu: Kira destek ödemeleri o tarihte hesaplara yatırılacak!

"KİRA YARDIMI İSTEYEN DEPREMELERE AYNI GÜN DESTEK YAPILIYOR"

Depremzedelere yönelik geçici barınma hizmetlerine değinen Yerlikaya, gelinen noktada artık çadırda kalan pek çok şehrin kaldığını aktardı. 

Az sayıda Hatay'da kaldığına dikkat çeken Yerlikaya, "Tesiste misafirler de hakeza Kredi Yurtlar Kurumları başta olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarında misafir ettiğimiz depremzede vatandaşlarımıza tercihleri doğrultusunda ya kira yardımı ya konteyner hizmetlerini sunar hale geldik" diye kaydetti.

Hatay'da çadırda kalan az sayıda vatandaşın en geç 20 gün içerisinde talepleri doğrultusunda konteynere geçtiğine vurgu yapan Yerlikaya, "Kira yardımı isteyenlere de zaten aynı gün bunu veriyoruz." dedi.

Yerlikaya, İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda "Esen Kart" uygulamasının başlatıldığını hatırlatarak "Biz yaptığımız değerlendirmeler sonucu Esen Kart sistemine geçiyoruz" diye ifade etti.

Kartı, AFAD ve Türk Kızılay birlikte çalışarak oluşturduklarının bilgisini veren Yerlikaya, "İnşallah kart dağıttığımız konteyner kentteki depremzedelerimize 15 Ağustos'ta ilk yüklemeleri yapılacak ve her ayın 15'inde bu yüklemeler gerçekleştirilecek." değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Yerlikaya duyurdu: Kira destek ödemeleri o tarihte hesaplara yatırılacak!

KİRA YARDIMI 15 AĞUSTOS'TA HESAPLARA YATIRILACAK

Beşinci kira yardımının 15 Ağustos'ta ödeneceğini ifade eden Bakan Yerlikaya, yeni atanan ya da kentlere gelecek olan kamu görevlileriyle ilgili valilerin başkanlığında ihtiyaç toplama hizmeti verildiğini belirtti.

Yerlikaya, hasarlı binaların yıkım çalışmalarına dair de şu bilgileri verdi:

"Depremden hemen sonra yıkılmış, acil yıkılacak olan, yıkılması gereken binaların tamamını yıktık, bitirdik" dedi.

Ama ağır hasarlı olanlarla da ilgili 11 vilayette valilerin başkanlığında bunların ihalelerin yapıldığını söyleyen Yerlikaya "Bu noktada da büyük bir gayret var. Valimiz geldiği günden beri gerçekten arkadaşlarıyla güçlü şekilde çalışıyor. Metrekare cinsinden, ağır hasarlı olup da yıkılması gereken yapı stokumuzun şu ana kadar yüzde 49'u bitirildi. Arkadaşlarımız çok daha hızlanıyor. İnşallah yakın bir zaman içerisinde biz, yıkılması gereken ağır hasarlı binaların tamamını yıkmış olacağız" diye ifade etti.

Boş ofislerin, konuta dönüştürülebilmesi için belediye meclisine yetki!

FGM Gloria satışa çıktı! Yeni proje!

Muğla Milas'a yeni yat üretim tesisi geliyor!


Geri Dön