03 / 05 / 2024

Esenler itfaiye üssü tanıtıldı!

Esenler itfaiye üssü tanıtıldı!

Esenler Belediyesi, İstanbul'un en büyük ikinci İtfaiye Merkezi'ni düzenlediği bir tanıtım töreniyle halka tanıttı.Umut Özkan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Esenler Belediyesi'nin son 5 yıllık süre içinde çok ciddi eserler kazandırdıklarını söyledi.



İstanbul'un en büyük ikinci İtfaiye Merkezi'nin tanıtım töreninde konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "Allaha hamdediyoruz ve şükrediyoruz ki, Cenab-ı Hak Esenler'de bizi mahcup etmedi, mahzun da etmedi. Halka hangi sözü verdiysek hepsini fazlasıyla yerine getirdik" dedi. Esenler Belediyesi, İstanbul'un en büyük ikinci İtfaiye Merkezi'ni düzenlediği bir tanıtım töreniyle halka tanıttı. Tekstilkent'in bitişiğinde bulunan itfaiye merkezinde gerçekleşen toplantıya; Esenler Belediye Başkam Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti Esenler İlçe Başkam Umut Özkan, Esenler ilçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan, Esenler Müftüsü Halil Çekerci, İstanbul Avrupa Yakası İtfaiye Bölge Müdürü Mehmet Emin Koçan, Esenler 2. İtfaiye Merkezi İtfaiye Araçları Sorumlusu Hüseyin Karaduman, Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Çetinkaya, Esenler Belediyesi Genel Koordinatörü Mehmet Çelik, bazı belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'nın hazırladığı tanıtım filminin gösterilmesiyle başlayan programda konuşan AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Esenler Belediyesi'nin son 5 yıllık süre içinde Esenler'e çok ciddi eserler kazandırdıklarını söyleyerek, Esenler'in bütün eksikliklerinin giderildiğini belirtti. Özkan, Esenler halkına hizmet etmeninin de bir ayrıcalık olduğunu dile getirdi. 


YERİNE GETİRDİK

Özkan'dan sonra konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, esenler için çok önemli merkezlerden bir tanesi olduğunu söyledi.. 2009 yılında göreve geldiğinde Esenler halkının en çok dile getirdiği taleplerden birinin itfaiye olduğunu söyleyen Göksu, bu sorunun çözümü için yola koyulduklarını ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği yaparak önce Çiftehavuzlar Mahallesi'nde İtfaiye Istasyonu'nun açıldığını, daha sonra İstanbul'un ikinci en itfaiye merkezinin Esenler'e kazandırdıklarını söyledi. Bir siyasetçi için en önemli şeyin verdiği sözlerin arkasında durmak olduğunu söyleyen Göksu, "Allah'a hamd ediyoruz ve şükrediyoruz ki, Cenab-ı Hak Esenler'de bizi mahcup etmedi, mahzun da etmedi. Halka hangi sözü verdiy sek hepsini fazlasıyla yerine gt tirdik. Bugün Esenler'de soka lan dolaşırken hiçbir vatandaş mızdan (şu niye yok) diye bir cümle duymuyoruz" dedi. 2. İtfaiye Merkezi'nin 8 araç kapa; teli olduğunu söyleyen Göksu 2013 yılında 1082 olaya müdahale ettiğini anlattı. Burasının itfaiye olma özelliğinden öte ay zamanda, Esenler için bir afet bölgesi olduğunu anlatan Göl su, "Bir afet anında 5 bin kişi aynı anda yemek yiyebileceği mekân olarak dizayn edilmiş. 

Dokuz Sütun


Geri Dön