28 / 04 / 2024

Esenler kentsel dönüşümde kuralar yarın çekiliyor!

Esenler kentsel dönüşümde kuralar yarın çekiliyor!

"Akıllı ve Güvenli Şehir Esenler” projesi ile hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesinde hak sahipleri belli oluyor. Proje dahilinde 531 konutun kura çekilişi yarın yapılacak.



17 Ağustos Marmara Depremi’nin 22. senesinde Esenler’de kentsel dönüşüm için önemli adım atılacak. İlçede riskli durumdaki binalarda oturan hak sahibi vatandaşlar, Esenler’in tarihini ve kaderini değiştiren kentsel dönüşüm projesi dahilinde yeni, güvenli, akıllı ve yeşil ile iç içe, ferah konutlarda oturmak için yarınki kura çekilişine katılacak.

 Esenler kentsel dönüşümde kuralar yarın çekiliyor!

Eski Metris Kışlası’nın olduğu askeri alanda bulunan Esenler Rezerv Yapı Alanı 1. Etap 1. Kısımda yer alan 531 konutun kura çekiliş töreni, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu’nun, basın mensuplarıyla gerçekleştireceği kahvaltı sonrasında başlayacak. Göksu, olası İstanbul depremine karşı Esenler’de hayata geçirilen kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi verecek, basın mensuplarının sorularını yanıtlayacak ve örnek daireleri gösterecek.

531 hak sahibi, noter huzurunda çekilişe katılacak. Gün boyu devam edecek kura çekilişi sonrasında konutları belirlenecek vatandaşlar, yeni ve güvenli evlerine kavuşacak. Olası İstanbul depremine karşı güvenli, geniş donatı alanlarına sahip, yeşil ile bütünleşmiş, yatay mimari tasarımında akıllı ve güvenli şehir konseptinde yapılan daireler, yıl sonuna kadar vatandaşlara teslim edilecek.

TOKİ'den İstanbul'un o ilçesine 598 yeni konut geliyor!


Geri Dön