03 / 05 / 2024

Esenler'deki kentsel dönüşümde hedef 11 bin konut!

Esenler'deki kentsel dönüşümde hedef 11 bin konut!

Esenler Belediyesi'nin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TOKİ ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa 'Çocuklarınıza tabut değil, güvenli konut bırakın' sloganıyla Esenler'de yürüttüğü kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.



Esenler Belediyesi'nin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı,  TOKİ  ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa 'Çocuklarınıza tabut değil, güvenli konut bırakın' sloganıyla Esenler'de yürüttüğü kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Devlet eliyle yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarında şimdiye kadar toplam 106.744 metrekareyi kapsayan 3 ayn projede, 2.972 konut hak sahiplerine teslim edildi. Vatandaşlar güvenli konuüarında yaşamaya başladı. İlçenin değişik noktalarında 511.253 metrekarelik 8 ayn projede yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarında ise yaklaşık 11.000 konutun üretilmesi hedefleniyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TOKİ ve Esenler Belediyesi işbirliğinde yürüyen projeler değişik aşamalarda devam ediyor. Son 5 yılda özel sektör eliyle de ilçede 21 bin 869 konut yenilendi. 


İLK KAZMA ÇİFTEHAVUZLAR'A 


Yeni kentsel dönüşüm çalışmalarında ilk kazma Çiftehavuzlar Mahallesi'ne vurulacak. 

85 bin metrekareyi kapsayan alanla ilgili olarak Esenler Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü gerekli altyapı çalışmalarım tamamladı. Esenler Belediye Başkam M. Tevfik Göksu, Türkiye'ye örnek olacak şekilde bir proje hazırladıklarım ve yeni dönüşüm alanının 1.300 bağımsız bölümden oluşacağım söyledi. Göksu: "Bölge ile ilgili kentsel tasarım çalışmalarımızı tamamladık. Yalanda Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza sunacağız. Türkiye'ye örnek olacak çok güzel ve nitelikli bir proje hazırladık" ifadelerini kullandı. Proje kapsamında kamuya ait arazilerin bulunduğunu ve buraların devrinde de son noktaya gelindiğine işaret eden Göksu, vatandaşlarla sözleşmeleri yaptıktan soma kazmayı vuracaklarım söyledi. Göksu, proje ile az katlı bir kentsel dönüşüm projesi ortaya çıkacağının altım çizdi.

 

Göksu, Esenler'de yaklaşık 100 bin konutun risk taşıdığım, şimdiye kadar bunların yüzde 25'inin yenilendiğini belirterek; "Geri kalanın bir kısmım askeriyeden belediyemize tahsis edilen 8.7 milyon meterakelik alanda, bir kısmım da şehir içinde yemleyerek tüm Esenler'i dönüştürmüş olacağız. Böylece tüm Esenler'i depreme hazırlıklı hale getireceğiz" dedi. 


Yen Birlik


Geri Dön