02 / 05 / 2024

Tuğrul Yalçınkaya: Esenler'deki kentsel dönüşümde rant var!

Tuğrul Yalçınkaya: Esenler'deki kentsel dönüşümde rant var!

SP Esenler İlçe Başkanı Tuğrul Yalçınkaya, Esenler'de kentsel dönüşüm konusunda insanların mallarının ve topraklarının üzerinden korkunç bir rant elde edildiğini iddia etti.



Saadet Partisi Esenler îlçe Teşkilatı'nın geleneksel olarak düzenledikleri aylık kahvaltılı basın toplantısına mahalle muhtarları ve yerel basın mensuplarıyla birlikte çok sayıda partililer katıldı. 


Gerçekleştirilen kahvaltının ardından önemli açıklamalarda bulunan SP Esenler İlçe Başkanı Tuğrul Yalçınkaya, kentsel dönüşüm konusunda Esenler'deki vatandaşların mallarının ve topraklarının üzerinden korkunç bir rant elde edildiğini iddia etti. 


Türkiye gündemi ile ilgili de rakamlar üzerinden de açıklamalarda bulunan SP Esenler İlçe Başkanı Tuğrul Yalçınkaya; "Saadet Partisi Esenler İlçe Teşkilatı olarak geleneksel hale getirdiğimiz kahvaltılı basın toplantılarımıza bir süre ara vermiştik. Bu da hem basın mensubu kardeşlerimizi hem de muhtarlarımızı özlememize neden oldu" dedi. 


Türkiye olumsuzluklardan sorumludur 


Türkiye'nin coğrafi konumu ve tarihi açısıyla dünyanın en büyük devletidir. Bu nedenle biz Türkiye olarak dünyada yaşanan olumlu ve olumsuz her şeyden birinci derecede sorumluyuz diyen Yalçınkaya şöyle konuştu: "Türkiye Cumhuriyeti olarak yükümlülüklerimize ne kadar sahip çıkıyoruz sorusuna biz Saadet Partisi olarak yeterince sahip çıkamıyoruz cevabını veriyoruz. Çünkü biz ülke olarak kendi bölgesinde yaşanan olayları bir kenara atmış, yüzünü tamamen bu bölgeyi işgal eden ve sömüren Avrupa'ya doğru koşmaya başlamışız. 


Türkiye son 12 yıl içerisinde yurt içi ve yurt dışı kuruluşlarından aldıkları borca karşılık 598 milyar TL faiz ödemiştir. Söylediğim rakamı yıla vurursanız 50 milyar TL'yi buluyor. Şimdi Türkiye bu 50 milyar TL'yi faiz olarak ödemeseydi neler yapabilirdi? Bir yılda bu faizi ödemeseydi 100 bin TL maliyetli 500 bin dairenin sahibi olabilirdi. Buda demek oluyor ki, Türkiye bir yılda 500 bin daireyi faiz olarak rantiyecilere veriyor. 


9  Marmaray  parası faize gitti 


Algı operasyonu olarak asrın projesi diye milletin diline düşürdükleri Marmaray projesi var ya içerisinde treni dâhil 5,5 milyar TL'ye mal oldu. Evet, bir sene faiz ödemesek tam 9 tane Marmaray projesi yapabiliyoruz. Yani Türkiye Cumhuriyeti her yıl 9 tane Marmaray projesinin parasmı faiz olarak rantiyecilere veriyor. 


Esenler'de gece hanginiz rahat yürüyebiliyorsunuz? 


Ülkemizin en mütedeyyin ilçelerinden olan Esenler'de sadece Ocak ayı içerisinde 850'ye yakın olay yaşanmıştır. Soruyorum saat 21.00'dan sonra çocuklarınızı rahat dışarıya çıkartabiliyor musunuz? 


Gece geç saatlerde yüreğiniz titremeden evinize rahat rahat gidebiliyor musunuz? Uyuşturucu, hırsızlık, kapkaç, cinayet. Böyle bir ülkenin huzur ve refah içerisinde olduğunu söyleyebilir misiniz? 

Korkunç rant elde ediliyor Esenler'e gelince malumunuz bu dönem Meclis Üyesi değiliz. 

Tabi Mecliste olduğunuz zaman yerel yönetimleri, belediyeleri denetlemek ve çalışmalarını takip etmek daha kolay oluyor. Dışarıda olduğunuz zaman daha zor oluyor. 

Onun için bizler belediyenin birçok çalışmasmı takip edemedik. 

Ama ısrarla şunu ifade ediyorum; Esenler'de kentsel dönüşüm konusunda insanların mallarının, topraklarının üzerinde korkunç rant elde ediliyor. 


Saadet Partisi olarak biz vatandaşımızın emeğinin ve toprağının üzerinden birilerinin gelip de kentsel dönüşüm adı altında rant elde etmesine karşıyız. Bu nedenle biz Havaalanı Mahallesi'ndeki kentsel dönüşümde çok ciddi bir rantsal devşirmenin olduğunu iddia ediyoruz. Aksi takdirde çıksınlar projelerini ve maliyetini net bir şekilde ortaya koysunlar ve bizi ikna etsinler. Bizde ikna olursak vatandaşları onların anlattığı şekilde ikna ederiz." 


İlk Haber


Geri Dön