27 / 04 / 2024

Ferdi Zeyrek, 'Kentsel dönüşümde rantın oluşmasına kesinlikle karşıyız'!

Ferdi Zeyrek, 'Kentsel dönüşümde rantın oluşmasına kesinlikle karşıyız'!

CHP Manisa İl Başkanı Ferdi Zeyrek, Manisa'daki kentsel dönüşüm projesine ilişkin konuştu. Zeyrek, kentsel dönüşüme karşı olmadıklarını, Türkiye genelinde güzel örnekler olduğunu söyledi. Ancak 'Kentsel dönüşümde rantın oluşmasına kesinlikle karşıyız diye de belirtti.



Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından tasarlanan Yunusemre ilçesi Fatih, Hafsa Sultan ile Yenimahalle 1/1000 ölçekli uygulama imar planına ilişkin, 5393 sayılı belediye kanununun 73’ncü maddesi kapsamında kentsel dönüşüm bölgesi ilan etmek üzere meclis kararı alınmak istenmesi ile ilgili CHP Manisa Teşkilatı basın açıklaması düzenledi.

CHP Manisa İl Başkanı Zeyrek açıklamasında, Manisa Büyükşehir belediyesi ve Yunusemre Belediyesi’nin talebiyle 5393 sayılı Belediye Kanununun 73’ncü maddesi ile söz konusu bölgelerin kentsel dönüşüm alını ilan edilmek istendiğini ve tapulara kentsel dönüşüm şerhi konulacağını ifade ederek, büyükşehir belediyesinin kentsel dönüşümü Manisalı müteahhitlere değil, İstanbullu müteahhitlere yaptırmak istediğini iddia etti.

“RANTIN OLUŞMASINA KESİNLİKLE KARŞIYIZ”

Açıklamasında imar planı tamamlanan mahallelerin Büyükşehir ve Yunusemre Belediyeleri talebi ile kentsel dönüşüm alanı ilan edilmek istendiğine dikkat çeken CHP’li Zeyrek, söz konusu bölgenin kentsel dönüşüm alanı ilan edileceğini, tüm tapulara kentsel dönüşüm şerhi konulup ihale ile tüm bölgenin inşa edilmek istendiğini öğrendiklerini söyledi.

Bunu nedenin de, bölge halkının müteahhit firmalardan korunması olduğunun belirtildiğini gördüklerini kaydeden Zeyrek, Kendi şehrinin müteahhidine kendi şehrinin insanına güvenmeyen bir yönetimle karşı karşıyayız diye vurgu yaparak, böyle bir rantın oluşmasına kesinlikle karşı olduklarını anlattı.

Zeyrek, "Bu yüzden bu bölgedeki halkımızın büyük bir mağduriyet yaşayacağını bildiğimiz için kentsel dönüşüme karşıyız.” dedi.

Ferdi Zeyrek, Kentsel dönüşümde rantın oluşmasına kesinlikle karşıyız !

“HUKUKİ TÜM YOLLARI İŞLETEREK BÖLGE HALKININ YANINDAYIZ”

Manisadenge'nin haberine göre, CHP’li Zeyrek açıklamasında son olarak, kentsel dönüşüm projelerinde öncelikli olan 2 unsurun yönetimin vizyona sahip olması ve halkın çıkarlarını ön planda tutması olduğunun altını çizerek, “Elbette kentsel dönüşüme karşı değiliz. Kentsel dönüşümle ilgili çok güzel örnekler var ülkemizde. Başta İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin  İzmir  büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı kentsel dönüşümler örnektir" dedi.

Zeyrek ben yaptım oldu yöntemiyle değil bölge halkının da karar sürecine katıldığı bir yöntemle çağın gerekliliklerine cevap verecek şekilde şehre değer katacak kentsel dönüşüm projeleri planlayıp uygulamak ta mümkün olduğunu aktardı. 

Fakat bunun için gerekli olan ilk şart yönetim kadrosundaki vizyon ve halkı öne alma tavır olduğunu kaydeden Zeyrek, "Bu iki ön şartı görmediğimiz için bölgenin Belediye Kanununun 73ncü maddesi ile kentsel dönüşüm alanı ilan edilmesine karşıyız. Bu kapsamda hukuki tüm yolları da işleterek bölge halkının yanında olduğumuzu belirtiriz" şeklinde konuştu.

Kenan Najafov kimdir? Kenan Najafov ne iş yapar?

Avcılar, Bahçelievler ve Pendik’teki imar planları İBB Meclisi'nde onaylandı! Neler değişti?

Çalışana maaş şoku: Şirketlerin yüzde 59'u 2024'te bir kez zam yapacak! 


Geri Dön