17 / 05 / 2024

esenler kentsell dönüşümde rant var

esenler kentsell dönüşümde rant var

SP Esenler İlçe Başkanı Tuğrul Yalçınkaya, Esenler'de kentsel dönüşüm konusunda insanların mallarının ve topraklarının üzerinden korkunç bir rant elde edildiğini iddia etti.

Esenler kentsel dönüşümde kuralar çekildi! 

Esenler’de kentsel dönüşüm projesi dahilinde 531 konutun sahipleri belli oldu. Program dahilinde Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu açıklamalarda bulundu. 

Esenler kentsel dönüşümde kuralar yarın çekiliyor!

"Akıllı ve Güvenli Şehir Esenler” projesi ile hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesinde hak sahipleri belli oluyor. Proje dahilinde 531 konutun kura çekilişi yarın yapılacak.

Vasip Şahin: Esenler kentsel dönüşümde örnek!

İstanbul Valisi Vasip Şahin, "İstanbul Valiliği İlçe Buluşmaları" kapsamında Esenler halkı ile bir araya geldi.Şahin, Esenler'in, İstanbul'un kentsel dönüşüm açısından en başarılı örneklerinden biri olduğunu belirtti.

Esenler kentsel dönüşümde Türkiye'ye örnek oldu!

Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Esenler Belediyesi'nin hayata geçirdiği Havaalanı Kentsel Dönüşüm Projesi ile Türkiye'de kentsel dönüşümün hayal olmaktan çıktığını söyledi.

Dönüşümde öncü ilçe: Esenler!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde, 5 Ekim 2012 tarihinde törenle Türkiye'deki kentsel dönüşüm seferberliğini başlattığı Esenler'deki dönüşüm çalışmaları büyük bir hızla devam ediyor.

İdris Güllüce: Kentsel dönüşümde tarihi yapının korunması lazım!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, kentsel dönüşümde tarihi ve kültürel yapının korunması gerektiğini söyledi. Güllüce. Bursa ' da kentsel dönüşümün zor olduğuna işaret etti.

İdris Güllüce: Kentsel dönüşümde tarihi ve kültürel yapının korunması lazım!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, kentsel dönüşümde tarihi ve kültürel yapının korunması gerektiğini söyledi. Güllüce. Bursa ' da kentsel dönüşümün zor olduğuna işaret etti...

Kentsel Dönüşümde Belediyelerin mülkiyetine geçen gayrimenkuller haciz edilmeyecek!

Mecliste kabul edilerek yürürlüğe giren son torba yasadaki iki düzenleme, belediyeden alacaklı olan kişi ve şirketleri zor durumda bırakacak. Kentsel Dönüşümde Belediyelerin mülkiyetine geçen gayrimenkuller hiçbir şekilde haciz edilemeyecek...

Kentsel dönüşümde belediye mülkiyetine geçen gayrimenkuller haciz edilemeyecek!

Mecliste kabul edilerek yürürlüğe giren son torba yasadaki iki düzenleme, belediyeden alacaklı olan kişi ve şirketleri zor durumda bırakacak. Kentsel dönüşümde belediye mülkiyetine geçen gayrimenkuller haciz edilemeyecek.

Kentsel dönüşümde rant kaldırılacak!

Son olarak kentsel dönüşüm hakkında da vatandaşlara bilgi veren Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kentsel dönüşümde rantı kaldıracağız, sizleri müteahhitlere muhtaç etmemek bizim temel anlayışımız, dedi.''

Kentsel dönüşümde KDV!

Konutta KDV oranları ile ilgili düzenlemelere göre kentsel dönüşümde KDV oranı yüzde kaçtır? 5216 sayılı yasa kapsamında olmayan yerlerde yüzde 1 KDV uygulanıyor. Kentsel dönüşüm buna dahil mi?

Kentsel dönüşümde vergi ve harç muafiyeti!

Kentsel dönüşümde vergi ve harç muafiyeti, 6306 Sayılı Kanun Kapsamında Alınmaması Gereken Harçlar ve Ücretler kapsamında açıklanıyor. Peki, kentsel dönüşümde vergi ve harç muafiyetleri nelerdir?

Kentsel dönüşümde toplu yapıların durumu!

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli alanlarda yer alan riskli yapılar tespit edilerek yıkılıp, yeniden inşa ediliyor. Peki, kentsel dönüşümde toplu yapıların durumu nedir? Site bloklarından biri yıkılırsa ne olur?

esenler kentsell dönüşümde rant var Haberi

esenler kentsell dönüşümde rant var

Saadet Partisi Esenler îlçe Teşkilatı'nın geleneksel olarak düzenledikleri aylık kahvaltılı basın toplantısına mahalle muhtarları ve yerel basın mensuplarıyla birlikte çok sayıda partililer katıldı. 


Gerçekleştirilen kahvaltının ardından önemli açıklamalarda bulunan SP Esenler İlçe Başkanı Tuğrul Yalçınkaya, kentsel dönüşüm konusunda Esenler'deki vatandaşların mallarının ve topraklarının üzerinden korkunç bir rant elde edildiğini iddia etti. 


Türkiye gündemi ile ilgili de rakamlar üzerinden de açıklamalarda bulunan SP Esenler İlçe Başkanı Tuğrul Yalçınkaya; "Saadet Partisi Esenler İlçe Teşkilatı olarak geleneksel hale getirdiğimiz kahvaltılı basın toplantılarımıza bir süre ara vermiştik. Bu da hem basın mensubu kardeşlerimizi hem de muhtarlarımızı özlememize neden oldu" dedi. 


Türkiye olumsuzluklardan sorumludur 


Türkiye'nin coğrafi konumu ve tarihi açısıyla dünyanın en büyük devletidir. Bu nedenle biz Türkiye olarak dünyada yaşanan olumlu ve olumsuz her şeyden birinci derecede...