29 / 04 / 2024

Esenyurt Belediyesi Hacı Kamer Torun Cami'yi ibadete açtı!

Esenyurt Belediyesi Hacı Kamer Torun Cami'yi ibadete açtı!

Modern mimari yapısıyla, geniş ibadet alanı ve avlusuyla dikkat çeken Hacı Kamer Torun Camii’nin açılış törenine Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci ve Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu katılarak açılış kurdelesini vatandaşlar ile birlikte kestiler...



Hacı Kamer Torun Camii imamı Ömer Çelik’in okuduğu dualar ve Kuran-ı Kerim tilaveti ardından protokol konuşmaları ile tören devam etti.

Esenyurt Müftü Vekili Semih Dumlupınar yaptığı konuşmasında, yeni bir ibadet kapısının açılması ve buna vesile olan herkese teşekkür ederek mutlu olduğunu dile getirdi.

Hacı Kamer Torun Camisinin yapımını üstlenen Torunlar GYO adına programa katılan Mehmet Torun söz alarak büyük bir mutluluk içinde olduğunu belirterek duygularını ifade etti.

Kadıoğlu, “ Halkımız talep ediyor bizde yapıyoruz”

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu törende söz alarak, “Camilerimizi derme çatma olmadan böyle geniş bahçeli, modern ve şadırvanlı yapıyoruz. Çünkü vatandaşımız ibadete geldiği zaman rahat etsin istiyoruz. . Cami açılışlarına devam edeceğini ifade eden Başkan Kadıoğlu, “Bundan büyük mutluluk olmaz. Şuan da Türkiye’nin en büyük 15’nci ilçesi olan Esenyurt ‘ta halkın kendi imkânlarıyla yapmış olduğu küçük camileri hem büyüttük hem yenilerini yapmak suretiyle bu ihtiyacı bu eksikliği gideriyoruz. Şu ana kadar devam edenler ile 110 tane cami olacak. Bu bizim onardıklarımız ve büyüttüklerimizle birlikte 48’nci Camii.  85 cami ve mescitte şuan da ibadet yapılıyor. Halkımızdan da talep oluyor, bizde hayırsever vatandaşlarımızın desteği ile böyle ibadethaneleri yapıyoruz ”diye konuştu.  Başkan Kadıoğlu camiler yapılırken ilçeye yeni okullarında yapıldığını sözlerine ekledi.   

Başkan Kadıoğlu ardından Esenyurt İlçe Kaymakamı Ekrem İnci söz alarak konuşma yaptı. Kaymakam İnci, “ Esenyurt ‘ta böyle güzel bir camii yapımına vesile olan başta Belediye Başkanımız Necmi Kadıoğlu ve desteği olan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum, hayırlı olsun” dedi.  



Geri Dön