02 / 05 / 2024

Esenyurt imar sorununda gelinen noktayı patronlar yorumluyor!

Esenyurt imar sorununda gelinen noktayı patronlar yorumluyor!

Esenyurt imar sorununda gelinen son noktayı inşaat patronlarına sorduk. Patronlar, bölgedeki sorunun bir an önce çözüme kavuşturulup kaos ortamının sona ermesini istiyorlar....



Esenyurt'ta binlerce insanı sokağa döken imar sorununda gözler yine İBB'ye çevrildi. Nisan 2013'te İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) meclisinde onaylanarak askıya çıkan Esenyurt geneli 1/5000'lik planlar akabinde şimdi de 1/1000'lik plan görüşülecek. Planlar bu şekilde geçerse Esenyurt İmar krizi bu ay da çözülmemiş olacak. Biz de Esenyurt imar sorunu konusunda gelinen son noktayı özellikle bölgede proje geliştiren inşaat patronlarına sorduk. Birçoğu bu konunun konuşulmasından artık son derece rahatsız. Bölgede yaratılan olumsuz havanın aksine herhangi bir imar sorunu kalmadığını söyleyenler de var hiç sorun olmadı diyenler de. Patronlar bu sorun bir an önce çözüme kavuşsun ve kaos sona ersin istiyorlar. İşte patronların Esenyurt imar sorunununda gelinen son nokta ile ilgili yorumları....


Özyurtlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt

"Yeni imar planı oldukça makul ve mantıklı"

Esenyurt Belediyesi'nde bulunduğu sırada kendisiyle görüştüğümüz Özyurtlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, dün itibari ile 1/1000 planın meclisin gündemine alındığı haberini verdi. Planın meclisten geçtikten sonra tüm sorunların çözüleceğinin altını çizen Tamer Özyurt, "1/1000 planı meclisten geçtikten sonra tüm projeler tadilat sürecine girecekler. Projelerini bu plana göre revize edecekler. Yeni imar planı oldukça makul ve mantıklı. Artık eskisi gibi abartılı planlarla iş yapılmayacak. En azından olay netleşecek. Kaos ortamı sona erecek" açıklamasında bulundu. 


Hiper Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Taşçı

"Esenyurt'ta sorun kalmadı"

Geçtiğimiz günlerde Esenyurt'ta hayata geçirdikleri Future Park projesini satışa sunan Hiper Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Taşçı, Esenyurt'ta herhangi bir sorun olmadığının altını çiziyor. 1/5000 planından sonra 1/1000 planının da bu haftaki meclisten geçeceğini belirten Taşçı, "Esenyurt'ta hala sorun varmış gibi bir algı devam ediyor. Şöyle düşünün bir mimari proje yapılır ve sonrasında projenin elektriği, suyu takılır. Burada da aynı mantık var. Bu statik bir sorun değil. Bir süreç. Bizim Future Park projemizin satışlarında da herhangi bir sorun yok. Zaten ruhsatın dışında bir satışımız yok. En kısa sürede Esenyurt'taki tüm sorunların tamamen çözüleceğini düşünüyorum" dedi. 


Özyurt A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Özyurt

"Ya maketten satış yasaklanacak ya da projeler belediyelerce denetlenecek"

Özyurt A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Özyurt, herhangi siyasi bir oyun olmazsa 1/5000 planından sonra 1/1000 planının da geçmesi gerektiğini söylüyor. Özyurt, "Mevcut durumda herhangi bir sorunun çıkmaması lazım. Başka türlüsü olmaz zaten. Bu kanuna da aykırı olur. Aslına bakarsanız Esenyurt'ta bir imar sorunu da yok. Çünkü belediyenin verdiği belli bir imar izni var. Örneğin belediye müteahhite 200 dairelik izin vermiş, müteahhit gitmiş 400 daire yapmış satmış. Burada sorgulanması gereken sistem. Ya maketten satışı yasaklayacaklar ya da belediyeler gidip bu projeleri denetleyecek" diye konuştu.


Hasoğlu Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Sever

"Bugüne kadar yazılıp çizilenler bölgeye zarar verdi"

Hasoğlu Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Sever, bundan sonra hiç bir şekilde Esenyurt imar sorunu ile ilgili yorum yapmayacağını söylüyor. Sever, "Ne şahsımla ne de projemle bu sorunun içinde yer almak istemiyorum. Çünkü bugüne kadar yazılıp çizilenler bölgeye çok zarar verdi ve şirketleri zor durumda bıraktı" dedi. 


Şengül KIRMIZITAŞ/Emlakkulisi.com



Geri Dön