27 / 04 / 2024

Esenyurt konut mağdurları Meclis'te! Milletvekilinden kamu kuruluşlarına çağrı! 

Esenyurt konut mağdurları Meclis'te! Milletvekilinden kamu kuruluşlarına çağrı! 

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Seyithan İzsiz, Meclis'te gerçekleştirdiği açıklamasında Esenyurt konut mağdurlarını da gündeme getirdi. İşte İzsiz'in o açıklaması... 



İYİ Parti İstanbul Milletvekili Seyithan İzsiz, dün gerçekleştirilen Türkiye Büyük Millet Meclisinin 39’uncu Birleşiminde söz alarak açıklamalarda bulundu. 

Seyithan İzsiz, söz konusu açıklamasında "Seçim bölgem olan İstanbul 3’üncü bölgeden her ay bir ilçemizin sorun, ihtiyaç ve taleplerini dile getireceğimi belirtmiştim" ifadelerini kullandı. 

Esenyurt'u işaret eden Seyithan İzsiz, "Devleti, Esenyurt’la alakalı başta sosyal medya olmak
üzere tüm yerel ve ulusal medyada gerçeği yansıtmayan olumsuz haberlere engel olmaya ve daha pozitif, vatandaşımızda da güven uyandıracağı haberlere olanak tanımaya davet ediyorum" diye konuştu. 

Esenyurt'un lokasyonu itibarıyla İstanbul'un en önemli, en değerli bölgelerinden birinde yer aldığını ve AVM'lere, fuar merkezlerine, denize komşu olduğunu ancak Esenyurt'un da sorunları olduğunu belirten İzsiz, "Zaman zaman medyada karşılaştığımız, buradan da defaatle vekillerimizin dile getirdiği, yıllardır bir türlü de çözüme kavuşmayan bir konut mağdurları sorunumuz bulunuyor" diye konuştu. 

Esenyurt konut mağdurları Meclis te! Milletvekilinden kamu kuruluşlarına çağrı! 

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Seyithan İzsiz, konut mağdurları dendiğinde 100 bin civarında kişiden, 18 bin 200 aileden bahsedildiğine dikkat çekti.

Konut mağduru vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi için ilgili tüm kamu kuruluşlarını ivedilikle göreve davet ettiğini dile getiren Seyithan İzsiz, bu konuda Meclis araştırma önergesi vereceğine ve konunun takipçisi olacağına vurgu yaptı. İzsiz, söz konusu açıklamasında, "Kıymetli milletvekilleri, Esenyurt ilçemizin nüfusu yaklaşık 1 milyon 50 bin civarındadır, günlük hareketlilikle bu sayı 1,5 ile 2 milyon seviyesindedir" şeklinde konuştu. 

Seyithan İzsiz, şehir içi hafif raylı sisteme ihtiyaç olduğunun da altını çizerek, "2018 yılında rahmetli Topbaş’ın döneminde Büyükşehir Belediyesinde, benim de imzamın olduğu Mahmutbey, Esenyurt, İncirli, Beylikdüzü metro hatları bir an önce yapılıp hizmete sunulmalı" açıklamasında bulundu.

İzsiz, söz konusu açıklamasını "Ayrıca bütçe sonrasında Esenyurt’ta sorun ve ihtiyaçlar konusunda bütün alanlarda karşılaşılan sorunların her yönüyle araştırılması, tespiti, alınacak önlemlerin belirlenmesi ve bu önlemlerin hayata geçirilmesi amacıyla Meclis araştırması önergesi vereceğimi de bu vesileyle Esenyurtlu vatandaşlara açıklamak istiyorum" diyerek tamamladı.  

İki büyük şehir arası mesafe 80 dakika olacak! Bakan Uraloğlu'ndan yüksek hızlı tren müjdesi!

Türkiye'de bir kişinin kaç evi var?

İstanbul için flaş deprem açıklaması: Kahramanmaraş'taki gibi bir deprem burada da olabilir mi?


Geri Dön