27 / 04 / 2024

İki büyük şehir arası mesafe 80 dakika olacak! Bakan Uraloğlu'ndan yüksek hızlı tren müjdesi!

İki büyük şehir arası mesafe 80 dakika olacak! Bakan Uraloğlu'ndan yüksek hızlı tren müjdesi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara- İstanbul arası yüksek hızlı tren müjdesi verdi ve iki büyük şehir arası mesafenin 80 dakika olacağını açıkladı.



2024 Yılı bütçesi ile ilgili konuşma yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Bakanlığının faaliyet, proje ve hedefleri ile ilgili bilgi verdi. Karayolu, demiryolu, havayolu, denizyolu ve haberleşme projeleri ile ülkemizin ulaşım ve iletişim ağını nakış gibi işlediklerini açıklayan Uraloğlu ''bilgi, yük ve yolcu taşımacılığında daha hızlı, daha güvenli ve daha ekonomik bir dönemi başlattık" dedi.

BAKAN URALOĞLU MÜJDEYİ VERDİ!

Sputniknews'de yer alan habere göre; Bakan Uraloğlu devam eden projelerle ilgili bilgi verdi. Şehir içi raylı sistem taşımacılığına desteklerinin devam ettiğini açıklayan Uraloğlu '' 12 ilimizde toplam 922 kilometre şehir içi raylı sistem hattı işletilmektedir. Bunun 395 kilometresi de bakanlığımızca yapılmıştır.

Başta İstanbul olmak üzere İzmir, Ankara, Konya, Kocaeli, Kayseri, Gaziantep, Bursa, Erzurum ve Erzincan'da raylı sistem projelerimiz bulunuyor. Şu anda da bakanlığımızca İstanbul, Bursa, Kocaeli ve Konya olmak üzere 4 ilde 9 ayrı hatta toplam 119,5 kilometrelik kent içi raylı sistem hattının yapımı devam ediyor" dedi.

İki büyük şehir arası mesafe 80 dakika olacak! Bakan Uraloğlu ndan yüksek hızlı tren müjdesi!

ANKARA İZMİR ARASI YÜKSEK HILZI TREN GELİYOR

Bakan Uraloğlu, Milli Hızlı Tren Seti Projesi'nde tasarım çalışmalarını tamamlayıp prototip üretimine başlayacakları hızlı tren hatlarını sıraladı.

Uraloğlu yüksek hızlı trend projelerini şu şekilde açıkladı: Ankara-  İzmir  hızlı tren hattı, Mersin- Adana- Osmaniye-Gaziantep hızlı tren hattı, Bandırma-Bursa-Yenişehir- Osmaneli hızlı tren hattı, Ispartakule- Çerkezköy hızlı tren hattı, Yerköy- Kayseri hızlı tren hattı, Eskişehir- Antalya hızlı tren hattı ve Karadeniz Sahil Demiryolu İşi Etüt Projesi.

İSTANBUL  Ankara  ARASI 80 DAKİKA OLACAK

Bakan Uraloğlu, yeni bir projenin müjdesini vererek, "Milli maçımız 90 dakika, biz Ankara'dan İstanbul'a 80 dakikada gideceğiz, süper hızlı trenle bunu gerçekleştireceğiz.'' dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı açıkladı! Ankara-Konya hattında YHT seferleri artırıldı...

Arsaların değerleneceği bölge belli oldu: İstanbul-Ankara Süper Hızlı Tren projesi fiyatları katlayacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu'ndan yüksek hızlı tren müjdesi! Ankara ile Çorum arası 1.5 saat olacak!


 


Geri Dön