17 / 05 / 2024

Esenyurt'ta icradan 426 bin TL'ye satılık apartman!

Esenyurt'ta icradan 426 bin TL'ye satılık apartman!

Büyükçekmece 1. İcra Müdürlüğü, İstanbul İli, Esenyurt İlçesi, Yakuplu Köyü, 377 ada, 7 parselde yer alan 212 metrekare alanlı 12 kapı numaralı 15 bağımsız bölümü bulunan Yılmaz Apartmanı'nı satışa sunuyor



Büyükçekmece 1. İcra Müdürlüğü tarafından verilen ilan şu şekilde;

T.C. BÜYÜKçEKMECE 1 .İCRA MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN TAşžINMAZ MAL AçIK ARTIRMA İLANI

DOSYA NO: 2010/934 TAL

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi ve özellikleri.

TAPU KAYDI: Dosyaya ibraz edilmiş Esenyurt Yakuplu köyü 377 ada 7 parsel 212.18 m2 yüzölçümlü arsa vasıflı olup taşınmazda 13/32 paylı mülkiyet.

NİTELİKLERİ: Satışa konu taşınmaz, tapunun Yakuplu köyü 377 ada 7 parsel kayden hisseli arsa, yerinde ise kargir apartman niteliğindedir. Adres olarak Yakuplu Güzelyurt mahallesi 18 sokak Yılmaz apartmanı no: 12 de yer almaktadır. 7 parsel nolu arsa 18 sokaktan cephe alıp tapu kaydında arsa olarak kayıtlı taşınmazın mahallinde yapılan tetkikatta üzerinde 12 kapı nosunda bodrum+zemin+6 normal kattan oluşan toplam 8 kattan müteşekkil B.A.K tarzda bitişik nizamda 2. sınıf niteliğinde 3 dükkan ve 12 daire toplam 15 bağımsız bölüm niteliğinde apartmanın olduğu tespit edildi. Mevcut yapı zeminde 180.00 m2 alana sahip, bodrum katında yol cephesinden merdivenle inişle müstakil girişe sahip dükkan, zemin katta ise 2 yönlü merdivenle binanın orta alanından 2 dükkana ve apartmana giriş kapısı bulunmaktadır. Dükkanlar camekanlı zeminler palledyen dairelerin her biri ise 105 m2 inşaat alanlıdır. Meskenlerde iskan edilmektedir. Bina asansörlü, daireler elektrik su ve doğalgaz bağlantılıdır. Taşınmazın bulunduğu semt ve mevkii itibariyle ana arter üzerinde her türlü belediye ve altyapı hizmetlerinden istifade edecek konumda civarın talep gören iskana elverişli konut saha ¬sında yer almaktadır. çarşı pazar işyerleri, e5 karayolu ve toplu taşım araç noktalan yürüme mesafesindedir. (Yapının ruhsatlı olup olmadığı tespit edilemedi ancak bir mühendislik projesine dayandırılarak inşa edilmiş olduğu gözlendi.)

İMAR DURUMU: Dosyasında mevcut Esenyurt Belediye Başkanlığı imar ve şehircilik müdürlüğünün 03.03.2010 tarih 4208 sayılı yazılarında; Esenyurt ilçesi Yakuplu köyü 377 ada 7 parsel 1/1000 ölçekli yakuplu revizyon uygulama imar planında konut alanında kaldığı belirtilmektedir.

KIYMETİ: Bilirkişiler tarafından 426.458,50 TL kıymet uygulanmıştır
Birinci Satış günü: 25/03/2011 11.00-11.10 saatleri arasında
İkinci satış günü: 04/04/2011 11.00-11.10 saatleri arasında

Büyükçekmece 1. icra Müdürlüğü adresinde

1)- Açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetin %60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla yukarıda yazılı yer ve saatler arasında ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da bu miktar elde edilememişse gayrimenkul en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak üzere artırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok artırana ihale edilecektir. şžu kadar ki, artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin %40'ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçham olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka, paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2)-Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin %20'si nispetinde nakit veya bu miktar kadar bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. Satıştan Mütevellit Binde 4,95 ihale damga resmi, % 18 KDV ile 1/2 tapu harç ve masrafları Alıcıya, 100,00 YTL için Yüzde 2'yi aşan kısım için Yüzde 1 Tellaliye resmi satıcı (borçluya) ait olacaktır. Birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir.

3)- ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile on beş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde haklan tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaştırmadan hariç bırakılacaklardır.

4)-Ihaleye katılıp daha sonra ihale bedelini ya-tırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve aynca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın Dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5)-şžartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup masrafı verildiği taktirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6)-Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bil ¬gi almak isteyenlerin yukarıda yazılı dosya numarasıyla Müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.
(İc. Ifl. K. 126)
(*) ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir. Adlarına tebligat yapılamayan ilgililere gazete ilanı tebligat verine geçerlidir.
(Basın: 7823)


Geri Dön