01 / 10 / 2024

Eser Pınar Basralı, Nişantaşında da mağaza açacak!

Eser Pınar Basralı, Nişantaşında da mağaza açacak!

“Ah mine’l-aşk” yani Türkçesiyle “Ah aşktan ya da aşk yüzünden...” Bu mağazadaki hemen her ürünün üzerinde böyle yazıyor. Mağazanın adı da bu: “Herşey aşk’tan.”




Markanın sahibi Eser Pınar Basralı bunun nedenini, “Hayatım boyunca aşık olduğum işleri yaptım. Sonuçta ilahi hakikat aşkla başlar” diye açıklıyor.

Her zaman bir iş kurmayı hayal ettiğini söyleyen Basralı, “Hediye sektöründe olmayı tercih ettim. Ne zaman özel bir günü kutlamak istesek mesaj verebileceğimiz şahsi bir hediye bulamadığımızı farkettim. Ben de bu boşluğu doldurmak istedim” diyor.
İstanbul Bebek ve Tünel’de iki mağazası bulunan Basralı, Bağdat Caddesi ve Nişantaşı’nda mağaza açmayı düşünüyor. Mağazada satılan ürünler ise özel olarak Basralı tarafından elde üretiliyor.

“Kutuların süslemesini tek tek ben hazırlıyorum. Ben üretmezsem müşterim bunu hisseder. Hepsini farklı ruh hallerinde ürettiğim için birbirinden farklı ürünler ortaya çıkıyor” diyor.

Lokum, ezme, şeker...

Mağazada birbirinden farklı hediye kutuları, takılar ve dekoratif ürünler var. Bunların üzerinde “Ah mine’l-aşk” yazılı özel bir süsleme yer alıyor. Ayrıca mağazada Fatma’nın Eli ve semazen figürlü hediyelikler de bulunuyor.

Tüm bunların yanı sıra “Herşey aşk’tan” mağazasında lokum, ezme ve şeker de satılıyor.
Ailesinin Mardin’de 140 yıldır şeker üretimi ve ticareti gerçekleştirdiğini anlatan Basralı, “Dayım Besim Ayla, hala bu işi yürütüyor. Zaten mağazalarımızda da dayımın büyük emek ve aşkla yaptığı bu ürünüler satılıyor. Şu anda dayımın geleneksel yöntemlerle ürettiği 8 çeşit lokum, badem, ceviz ve fıstıklı olmak üzere 3 çeşit ezme satıyoruz. Ayrıca badem ve akide şekerimiz de var” diye anlatıyor.

Ürünlere özellik Arap turistlerin ilgi gösterdiğini söyleyen Basralı, “Buradaki anlam ilahi aşk. Bu aşka ulaşmak için kulu sevmek, işini sevmek ve en başta da insanın kendisini sevmesi gerek. Biz de insanların birbirlerine hediyeyle vereceği mesajlara tatlı yolla vesile olmak istiyoruz” diyor.
Milliyet/Eylem TÜRK


Geri Dön