27 / 04 / 2024

Esinder Yapı kentsel dönüşüm kredisi için Denizbank ile anlaştı!

Esinder Yapı kentsel dönüşüm kredisi için Denizbank ile anlaştı!

Esinder Yapı A.Ş. Kentsel Dönüşüm Kredisi kapsamında Türkiye’nin en genç ve yenilikçi bankalarından biri olan Denizbank ile garantörlük anlaşmasını imzaladı




Anlaşmaya göre, kentsel dönüşümden yararlanmak isteyen kat malikleri devlet desteğinin yanı sıra Esinder Yapı A.Ş. ve Denizbank işbirliğiyle çok uygun kredi avantajları kazanacaklardır. Denizbank'tan kentsel dönüşüm kredisi kullanmak isteyen vatandaşlar, Esinder Yapı A.Ş. ye başvurarak detaylı bilgi alabilirler.


Esinder Yapı A.Ş. toplantı salonunda imzalanan kredi törenine, Esinder Yapı A.Ş. adına Yönetim Kurulu Başkanı Özkan Ercan, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dursun Aksoy ve diğer yönetim kurulu üyelerinin yanında Denizbank Perakende Bankacılık Grubu Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Ertürk; Mortgage ve Taşıt Finansman Bölümü  Bölüm Müdürü Hakan Varol ; Mortgage ve Taşıt Finansmanı Bölümü Bölüm Yönetmeni Serkut İsafça ;Avrupa 2 Bölge Müdürlüğü Bölge Müdürü Murat Kulaksız; Avrupa 2 Bölge Müdürlüğü Bireysel Bankacılık Bölge Satış Müdürü Arzu Koro; Avrupa 2 Bölge Müdürlüğü Mortgage ve Taşıt Finansmanı Bölge Sorumlusu Resül Nida Sevimli;Topkapı Sanayi Şubesi Şube Müdürü Elvan Mercan  ‘ nin yanında değerli basın mensupları da katılmıştır.


Esinder Yapı A.Ş.’nin toplantı salonunda gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Esinder Yapı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Özkan ERCAN biz hedef büyüttük hedeflerimiz büyürken bazı zorluklarla karşılaştık. Hedef olarak seçtiğimiz kredi modeli Türkiye de bir ilktir. İnşaat sektöründe Türkiye’de bugüne kadar alışılmış iki kredi modeli vardı. Biri hak sahipleri kendi imkanlarıyla kendi binasını kendisi yapması modeli, diğeri ise müteahhitle kat karşılığı anlaşmasıydı şeklinde olan modeldir. Biz Esinder Yapı A.Ş. çatısı altında birleşmiş müteahhitler olarak 3. Bir modeli ortaya atarak Yerinde Kentsel Dönüşümü hızlandırmak düşüncesindeyiz. Devlet desteği ve Bankaların uygun faiz oranlarıyla oluşturdukları finansal destekle kat maliklerimiz yeni ve depreme dayanıklı evlere kavuşacaklardır. 


ESİNDER YAPI A.Ş. VE DENİZBAK işbirliğini ilk olarak Esenler Fatih Mahallesinde ki bir projede gerçekleştireceğiz.


ESİNDER Yapı A.Ş Denizbank kentsel dönüşüm kredisinin ilk örneğini Fatih Mahallesindeki bir projesinde gerçekleştirecek ardından hazır olan diğer 3 projemizde uygulayacağız. Yönetim kurulu üyemizden bir arkadaşımız geçen şöyle bir söz ifade etti başkanım biz ‘Esenlerin Yenileyen Yüzü’ sloganımızı değiştirelim bence artık ESİNDER İstanbul’un her yerinde. Biz bunu hedef büyütmesi olarak algıladık. Esenlerde yaptığımız ve de yapacağımız projeler doğrultusunda her hafta bir temel atacağız. Yine hedefimiz Denizbank’la imzaladığımız protokole göre esenlerde bir yıl içerisinde 50 bina , 500 konut bitireceğiz.


Her zaman belirttiğim önemli konu olan Depremden önceki binalardan alınan numunelere gerek yok. Bu binaları yenilemeliyiz. Çünkü bu binalarda kullanılan inşaat malzemeleri standartlara uygun değildir. İmar artışı ve emsal artışı verilmiyorsa biz kredi ile çözeceğiz. Dolayısıyla bu projeleri gerçekleştirmek için Denizbank’la kredi sözleşmesi imzaladık hayırlı olsun” dedi.


Esenler’de ilk projeyi Esinder Yapı A.Ş. ile biz gerçekleştireceğiz…


İmza töreninde konuşan Denizbank Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Ertürk ise; Biz Esenlere belki geç geldik. Ama ilk projeyi biz gerçekleştireceğiz. Göreceksiniz birçok projeye de biz öncülük edeceğiz. ESİNDER Yapı A.Ş çok güzel bir proje hazırladı. Bunun neticesinde kentsel dönüşüm kredi anlaşması ortaya çıktı. Kentsel dönüşüm hakkında tüm şubelerimizi bilgilendirdik. Hükümet hazır, bakanlık hazır, belediye hazır, ESİNDER hazır ve bizde hazırız” dedi.


Geri Dön