Sektörel

Eski banka hazinecisi Evren Kirikoğlu: Şu an çantada 'canlıyla' gidilse, ilan fiyatından yüzde 10 altında ev alınabilir!

Eylül'de Konut Fiyat Endeksi Eylül'de yıllık nominal yüzde 27,4 artarken, reel olarak yüzde 14,7 düşüş gösterdi. Eski banka hazinecisi Evren Kirikoğlu, konut fiyatları ile ilgili açıklama yaptı. İşte o açıklama...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından Eylül 2024 dönemine ilişkin Konut Fiyat Endeksi (KFE) rakamları dün açıklandı. Söz konusu rakamlara göre, Türkiye’deki konutların kalite etkisinden arındırılmış fiyat değişimlerini izlemek amacıyla hesaplanan Konut Fiyat Endeksi (KFE) (2023=100), 2024 Eylül'de bir önceki aya göre yüzde 1,0 oranında arttı ve 148,0 seviyesinde oldu. 

Ayrıca, Bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 27,4 oranında artan KFE, aynı dönemde reel olarak yüzde 14,7 oranında düşüş gösterdi. 

Eski banka hazinecisi, Bağımsız araştırmacı ve piyasa stratejisti Evren Kirikoglu, https://x.com/evrenkirikoglu resmi X sosyal medya hesabından konut fiyatları ile ilgili bir paylaşım yaptı. 

Evren Kirikoglu, söz konusu paylaşımında konut fiyatlarındaki aylık değişimi belirten bir grafiğe yer verdi ve şu ifadeleri kullandı:

"Konut fiyatları ayda +%1,0 artmış. Yersen.

Şu an çantada "canlıyla" gitsen ilan fiyatının min -yüzde 5~10 altına bırakmayacak satıcı yok. Faiz kaybı vs herkes herşeyin farkında.

Hala daha yıllık değişim yüzde 27'ymiş de reel olarak azalıyormuş falan.. Hayır arkadaşlar, nominal düşüş var."

Peki vatandaşlar konut fiyatları ile ilgili neler söyledi? Fiyatlar gerçekten düşüyor mu? İşte o paylaşıma gelen yorumlar...

İBB Meclisinde 9 ilçedeki gayrimenkullerin satışına onay çıktı! Muhalefet şerhi olanlar da satılacak!

Altında yeni rekor! Gram altın fırladı! Gram, çeyrek ve Ata altın fiyatı ne kadar oldu? 17 Ekim 2024 altın fiyatları

Konut kredisi kullanacaklar dikkat: Sözleşme yazılı veya mesafeli olarak yapılmadıkça geçerli olmayacak!