Genel

Eskinin izinde, yeninin dokunuşu ile bezenmiş yapılar!

 13. yüzyılda inşa edilen şato Fransa'nın güneyinde yer alıyor. Dekorasyona ev sahiplerinin anılarla beslenmiş objelerinin izleri yansıyor....

Bu evi anlatmak için tek kelime yardıma olabilir aslında NEFES KESİCİ! Fargue çifti de bu evi almadan önce gördüklerinde aynı tepkiyi vermişler.

çift, uzun yıllar şehre yakın yerlerde ya da şehirden uzak nezih kalabalıkla iç içe yaşamış. Ama köy hayatinin verdiği sessizlik ve huzurun vaktinin geldiğini düşününce Fransa'nın güneyinde Camargue bölgesinde yer alan hayallerindeki eve kavuşmuşlar.

Aslında bu eve sahip olmak için epey vakit harcamışlar. Bir yıl boyunca en az 12 köy evi gezmişler. Ama hiçbiri zevklerine uymamış, içlerine sinmemiş. Ta ki 13. yüzyılda inşa edilen şimdiki şatolarını görene kadar. Geçmişin yaralarım sanatsal bir uyarlamayla saran ev, Fransız Devriminde yıkıntıya uğramış. Farque çifti de bu yıkıntıdan kalan dış duvardaki izleri, evin içinde bulunan farklı zamanlara ait tablolarıyla onarmış. Antik evin kendi güzelliğini bozmak istemeyen çift, mimara fazla iş çıkarmadan bavullarını toplayıp bu rüya eve hemen yerleşmiş.

Evin üst iki kati yeniden elden 'geçmiş ve değişik tarzlarla dekor edilmiş. Duvarlardaki yaşlanmış çizimleri düzeltmek için Nina ve Oliver Farque çifti tasarıma arkadaşlarından yardım istemiş ve yaşım gizlemeden duvarlara modern dokunuşlar eklemiş.
Nina, evdeki her odanın ayn bir his uyandırdığım ama onun en çok fazla ışık alan yatak odasını sevdiğini açıklıyor. Bu odada tarih ve doğanın birlikte nefes aldığını heyecanla dile getiriyor.
Bugün