02 / 05 / 2024

Eskişehir Gündoğdu baştan sona yenilenecek!

Eskişehir Gündoğdu baştan sona yenilenecek!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Gündoğdu Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi için belediye meclisinin kararını bekliyor.



 

 

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Gündoğdu Mahallesini baştan yaratacak olan ve 3 kısımda ele alınan Gündoğdu Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’nin Gündoğdu- 1 ve Gündoğdu -3 olarak tanımlanan bölümlerinde hak sahipleri ile uzlaşma görüşmelerine başlamak için Büyükşehir Belediye Meclisi’nin onayını bekliyor.

 

Gündoğdu -1 ve Gündoğdu- 3 Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’ne ilişkin plan ve projeler tamamlanarak onay için 09 Eylül 2017 tarihli Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı gündemine alınmıştı ve konu, incelenmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na sevk edilmişti.

 

Gündoğdu-1 ile ilgili proje tanıtım filmini halkla paylaşan Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Büyükşehir Belediyesi olarak Eskişehir için tarihi bir proje daha hazırladıklarını belirtti. Gündoğdu Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi ile Alpu Kavşağı’ndan, Kartal Kavşağı’na kadar olan oldukça geniş bir bölgenin, Eskişehir’in en modern alanlarından biri haline dönüşeceğini belirten Büyükerşen yerinde dönüşüm ilkesi ile hazırlanan projenin ilk bölümünün, Kartal Kavşağı’ndan doğuya doğru Porsuk Çayı kıyısı boyunca uzandığını dile getirdi.

 

Projede modern konut yapıları, çarşı, sağlık, kültür ve sanat merkezleri, spor ve çocuk oyun alanları gibi birçok donatının bulunduğunu da vurgulayan Büyükerşen “Proje kapsamında ayrıca çevre yoluyla adeta şehirden kopartılmış olan Gündoğdu’yu şehre işlevsel bir taşıt üst geçit köprüsü ile bağlayacağız. Hak sahipleri ile uzlaşma görüşmelerine başlayabilmek için projenin Büyükşehir Belediyesi İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nda görüşülmesini bekliyoruz” diye konuştu. 

 

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi

 

 


Geri Dön