27 / 04 / 2024

Eskişehir, Kütahya, Bilecik ve Batman'da kira desteği başvuruları!

Eskişehir, Kütahya, Bilecik ve Batman'da kira desteği başvuruları!

Eskişehir, Kütahya, Bilecik ve Batman illerinde gelir kaybı desteği ve kira desteğine başvuranlar meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Kabukcuoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, Eskişehir, Kütahya, Bilecik ve Batman illerinde gelir kaybı desteği ve kira desteğine başvuranlara ilişkin soru önergesi hazırladı. Kabukcuoğlu, sorusunun Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan tarafından yanıtlandırılmasını istedi. 

İYİ Parti'li Kabukcuoğlu, ''Aşağıdaki sorularımın, Anayasa'nın 98'inci ve TBMM İçtüzüğün 96. ve 99. maddeleri gereğince T.C. Ticaret Bakanı Sayın Ruhsar PEKCAN tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim'' diye konuştu.

Kabukcuoğlu, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Salgından etkilenen esnaf, sanatkar ve gerçek kişi tacirlere yönelik gelir kaybı desteği ödemelerinin ilk taksiti 20 Ocak 2021'de, kira desteği ise 27 Ocak 2021'de başlanmıştır. Gelir kaybı desteği 3 ay süreyle 1.000 TL, kira desteği ise büyükşehirlerde 750, diğer şehirlerde de 500 TL olarak verilmektedir.''

Eskişehir, Kütahya, Bilecik ve Batman da kira desteği başvuruları!

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu'nun soruları:
1. Eskişehir, Kütahya, Bilecik, Batman illerinde gelir kaybı desteği ve kira desteği için başvuran esnaf, sanatkar ve gerçek kişi tacir sayısı kaçtır?

2. Eskişehir, Kütahya, Bilecik, Batman illerinde gelir kaybı desteği ve kira desteği için başvuran esnaf, sanatkar ve gerçek kişi tacirden ödeme alan sayısı kaçtır?

3. Eskişehir, Kütahya, Bilecik, Batman illerinde gelir kaybı desteği ve kira desteği için başvuran esnaf, sanatkar ve gerçek kişi tacirlerden başvurusu kabul edilmeyen sayısı kaçtır? Başvurusu kabul edilmeme gerekçesi nedir? 

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com


Geri Dön