28 / 04 / 2024

Gençlik ve Spor Bakanı resmen duyurdu! Öğrencilere telefon ve internet desteği başvuruları başladı!

Gençlik ve Spor Bakanı resmen duyurdu! Öğrencilere telefon ve internet desteği başvuruları başladı!

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'tan öğrencileri yakından ilgilendiren, son dakika duyurusu geldi. Yükseköğretim öğrencilerin merakla beklediği "teknolojik cihaz ve internet desteği" başvuruları başladı.



Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, yükseköğretim öğrencilerine teknolojik cihaz ve internet desteği verilmesi ile ilgili Cumhurbaşkanlığı kararının Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra tablet, cep telefonu, bilgisayar ve 10 GB internetten oluşan "Genç Teknoloji Destek" başvurularının resmen başladığını duyurdu. 

TELEFON VE İNTERNET DESTEĞİ BAŞVURULARI RESMEN BAŞLADI!

Bakan Bak, sosyal medya hesaplarından telefon ve internet desteğile ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: "Sayın Cumhurbaşkanımızın müjdesini verdiği ve heyecanla beklenen Genç Teknoloji Destek başvuruları başladı.'' dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise yükseköğretim öğrencilerine teknolojik cihaz ve internet desteği verilmesine ilişkin usul ve esasların Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesinin ardından Bakanlık tarafından "Genç Teknoloji Destek" programının hizmete sunulduğunu duyurdu.

Peki telefon ve internet desteği başvuruları nereden yapılacak? Telefon ve internet desteği başvuruları nasıl yapılır? İşte internet ve telefon desteği başvuru ekranı...

Gençlik ve Spor Bakanı resmen duyurdu! Öğrencilere telefon ve internet desteği başvuruları başladı!

TELEFON VE İNTERNET DESTEĞİ BAŞVURULARI NEREDEN, NASIL YAPILACAK?

Telefon ve internet desteği başvurularının başlamasının duyurulmasının ardından öğrenciler ''telefon ve internet destel başvuruları nereden yapılacak? İnternet ve telefon detek başvuruları nasıl yapılır?'' sorularının yanıtlarını araştırmaya başladı.

Teknolojik cihaz ve internet desteğinden yararlanmak isteyen binlerce öğrencinin, geniş bilgilerin yer aldığı "www.gsbbiz.gsb.gov.tr" adresinden başvuru yapabilecekleri ifade edildi.

Öte yandan öğrencilere cep telefonları üzerinden "GSBBiz" uygulamasını indirerek başvuru işlemlerini gerçekleştirebileceği de belirtildi.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Ücretsiz telefon ve internet desteğinde başvuru şartları da belli oldu. Bu süreçte satın alma tarihinden itibaren başvuru yapmak isteyenlerin 26 yaşından gün almamış olmamaları gerekiyor.

Ayrıca teknolojik cihaz desteği başvurusu için bilgisayar ya da cep telefonu cihazının vergiler dahil nihai satış rakamının 9 bin 500 Türk Lirası'ndan az olması, koşullar arasında bulunuyor.

Buna göre cihaz faturasının öğrencinin TC Kimlik numarasını ile adına düzenlenmiş olması ve banka İBAN numarası ile telefon hattının öğrenciye ait olması gibi şartlar da yer alıyor. 

Öğrencilere yapılacak olan telefon ve bilgisayar desteğinin detayları açıklandı...

Üniversite öğrencilerine telefon ve bilgisayar desteğinde detaylar belli oldu! Resmi Gazete’de yayımlandı!

Geri Dön