02 / 05 / 2024

Öğrencilere yapılacak olan telefon ve bilgisayar desteğinin detayları açıklandı...

Öğrencilere yapılacak olan telefon ve bilgisayar desteğinin detayları açıklandı...

Yükseköğretim öğrencilerine yönelik uygulanacak olan teknolojik cihaz ve internet desteği verilmesi kapsamında konu ile ilgili başvuru şartları ve başvuruların değerlendirme sürecine dair ayrıntılar da açıklandı.



Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Yükseköğretim Öğrencilerine Yönelik Teknolojik Cihaz ve İnternet Desteği Verilmesine İlişkin Tebliğ Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu kapsamda bakanlık tarafından öğrencilere yönelik cep telefonu satış bedelinin yüzde 44,44'ünü ve bilgisayar cihazının ise yüzde 16,66'sını destek olarak verileceği kaydedildi.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Başvuru yapacak olan öğrenciler, bu süreçten faydalanabilmeleri için bilgisayar, cep telefonu ve internet desteği kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın bilişim sistemi üzerinden başvuru yapabilecekler. Bu durumdan öğrenciler bir sefere mahsus bu hizmetten yararlanabilecek.

Öğrencilere yapılacak olan telefon ve bilgisayar desteğinin detayları açıklandı...

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Yayımlanan tebliğde başvuru şartları da belirtildi. Bu süreçte satın alma tarihinden itibaren başvuru yapacakların 26 yaşından gün almamış olmak gerekmektedir. Ayrıca teknolojik cihaz desteği başvurusu için bilgisayar ya da cep telefonu cihazının vergiler dahil nihai satış rakamının 9 bin 500 Türk Lirası'ndan az olması, koşullar arasında bulunmaktadır. Buna göre cihaz faturasının öğrencinin TC Kimlik numarasını ile adına düzenlenmiş olması ve banka İBAN numarası ile telefon hattının öğrenciye ait olması gibi şartlar da yer alıyor. 

10 GB İNTERNET DESTEĞİ SAĞLANACAK

Yapılacak internet desteği ise bir hatla sınırlı olacak ve iki ay boyunca ücretsiz ve aylık 10 GB şeklinde senelik 120 GB olarak verileceği belirtildi. Kullanılmayan internet desteği bir sonraki aya devredilemeyecek. Öğrenciye ait numaranın başka bir mobil şebeke işletmecisine taşınması halinde söz konusu destek sonlandırılacak. 

TEKNOLOJİK DESTEK TUTARI 5.500 TL

Satın alınan teknolojik cihazlar için öğrencilere destek tutarı toplam 5 bin 500 lirayı geçmeyeceği ve taleplerin kabul edilmesi durumunda mobil telefon için nihai satış bedelinden yüzde 44,44'ü, bilgisayar için yüzde 16,66'sı Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından öğrencinin bildirdiği kendi adına kayıtlı IBAN numarasına fatura kesim tarihinin takip eden ayın 20'si itibari ile yatırılacak. Bakanlık bilişim sistemi üzerinden başvuru yaparak internet desteği alması onaylanan öğrenciler, bu imkanı öğrenim süresi boyunca bir defaya mahsus olmak üzere 12 ay boyunca kullanabilecek.

Öğrencilere vergisiz telefon desteği başlıyor! 1 Kasım'da alınabilecek telefonlar

Öğrencilere güzel haber: 10 GB ücretsiz internet ekimde kullanılacak!

 


Geri Dön