29 / 04 / 2024

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi'nden inşaatlara çevre denetimi!

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi'nden inşaatlara çevre denetimi!

Tepebaşı Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Çevre Zabıta ekipleri inşaatlar nedeniyle oluşan çevre kirliliği ve olumsuz görüntülerin giderilmesi için denetimlerini sürdürüyor. Belediye, 70 inşaat firmasını denetledi...



Tepebaşı Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Çevre Zabıta ekipleri Temmuz ayı içerisinde 70 inşaat firmasını denetlerken, denetlenen 43 firmaya çevreyi kirletmemesi, yaya ve taşıt yollarını işgal etmemesi ve olumsuz görüntüleri gidermesi yönünde ihtar verdi. İhtar verilen firmalardan ihtarların gereğini yerine getirmeyen 5 firmaya ise Kabahatler Kanuna göre İdari Para cezası uygulandı. 

İnşaat çalışması yürüten firm konuda daha dikkatli ve duyarlı davranmaya davet eden yetkililer, gerekli dikkat ve duyarlılığı göstermeyen, işgaliye ve çevre kirliliğine neden olan inşaat firmalan hakkında cezai işlem uygulanacağını bildirdiler. Yetkililer, "İnşaat sahiplerinin zor duruma düşmemesi için inşaat çalışmalarına başladıklarında çevreye duyarlı davranmaları, çevreyi kirletmemeye özen göstermeleri, inşaat malzemelerini vatandaşın gelip geçtiği yol güzergâhına gelişigüzel bırakmamaları gerekmektedir. Gerekli önlemleri alarak inşaata başlamalan hem kendileri, hem de çevre kirliliğini önleme açısından uygun olacaktır" dedi. 


İstikbal Gazetesi


Geri Dön