29 / 04 / 2024

Eskişehir Tepebaşı'nda yeni bir spor tesisin temeli atıldı!

Eskişehir Tepebaşı'nda yeni bir spor tesisin temeli atıldı!

8 bin metrekare alana sahip olacak tesisin içerisinde sentetik çim saha, basketbol sahası, kapalı spor salonu ve sosyal alanlar yer alacak.



Temeli atıldı

Şirintepe Mahallesi Merkez Sokakta yapılacak olan tesisin açılış törenine yoğun bir katılım vardı. Vatandaşların ilgi gösterdiği törende Tepebaşı Belediyesi'nin verdiği hizmetlerden oluşan kısa bir film gösterimi sunuldu. Tepebaşı Belediyesi’nin kazandırdığı tesisin temel atma töreninde konuşan Başkan Ahmet Ataç, “Ben önce hekim sonra belediye başkanıyım. Gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak ilk amacımız” dedi.


Büyük yatırım

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, 2009'dan bu yana bölgedeki spor hareketleri adına önemli bir gün olduğunun altını çizerek , “Bu salon bölgede 100 bin kişiye hitap edecek konumda. Şirintepe mahallemiz de Eskişehir'in en büyük mahallelerinden bir tanesi. Daha önce çocuklarımız için ağız ve diş sağlığı merkezini açmıştık. Bu süreçte 16-17 bin çocuğumuzun tedavisini bitirdik” dedi.


Çocuklar geleceğimiz

Ataç, “Çocuklar bizim geleceğimiz ve onların sağlığı bizim açımızdan çok önemli. Spor olmadan da sağlıklı olmak düşünülemez. Özellikle spor sayesinde çocuklarımız kötü alışkanlıklardan uzak kalacak. Bugün gelinen noktada maalesef bonzai denen illet yüzünden çocuklarımızı, gençlerimizi kaybediyoruz. İşte bu bataklığa çocuklarımızı kaptırmamak için spora ve bu tür aktivitelere önem vermek gerekiyor” diye konuştu.


Eskişehir Anadolu


Geri Dön