27 / 04 / 2024

Eskişehir turizm şehri olma yolunda ilerliyor!

Eskişehir turizm şehri olma yolunda ilerliyor!

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Eskişehir'in bugün Anadolu'da özel turlarla turist çeken yegane kentlerden biri olduğunu belirterek, turizm şehri olmanın gereklerini yerine getirmek için hızlı hareket ettiklerini söyledi





Eskişehir, 1999-2014 yılları arasında yakaladığı ivmeyi devam ettirme konusunda kararlı adımlarla ilerliyor. Porsuk ve Hafif Raylı Sistem gibi büyük projelerin tamamlanmasıyla, şehre yeni bir kimlik ve görünüm kazandırılmasının ardından diğer yan projelerle gelişme devam ediyor. Bunlara paralel olarak şehrin turizm sektörünün de hızla geliştiği, turizm amaçlı yatırımların hızla arttığı görülüyor. Eskişehir, Büyükşehir Belediyesi'nin önderliğinde 'turizm kenti olmanın' gereklerini yerine getirmek için hızla hareket ediyor. 


Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, 30 Mart yerel seçimlerinde Eskişehir halkının kendisine 4. dönem belediye başkanlığı görevini verdiğini söyledi. Eskişehir'de yaymaya çalıştığı asıl düşüncenin, 'yenilik' ve 'değişim' olduğunu belirten Büyükerşen, "Bunu yaparken asla Eskişehir'in geçmişle bağlarını koparmadan, aksine geçmişten bize kalan mirası koruyarak, şehrin geleceğe yönelik adımlarını planlamak ve gerçekleştirmek ana hedefimiz olmuştur. Bu yeni dönemde de hedefimiz aynen devam edecektir" dedi. 


PEK ÇOK PROJE TAMAMLANDI 


Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin son dönemde tamamladığı projelerden bazıları şöyle: Balmumu Heykeller Müzesi: Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi'nde; Büyükerşen'in Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ne bağışladığı, tarihi karakterler ile yerli ve yabancı 160 ünlü ismin heykeli yer alıyor. 


Termal Hidroterapi Tesisi: Büyükşehir Belediyesi'nin Eskişehir'in turizm potansiyelinin geliştirilmesine öncülük edecek projelerinden biri de 5 yıldızlı olarak inşa edilen Eskişehir'in ilk termal hidroterapi tesisidir. 


Yeni meydan projesi: Eskişehir'i doğu-batı ekseninde birbirine bağlayan İstasyon Köprüsü'nün bulunduğu alan, köprünün yıkılmasıyla birlikte Eskişehir'in en büyük meydanlarından biri haline geldi. 

Yeni tramvay hatları: 3 bölgede, yaklaşık 22 mahalleyi kapsayacak şekilde yapılan projenin ayaklarından biri olan Emek-71 Evler hattı geçtiğimiz Mart ayı içinde hizmete girdi. 

Masal Şatosu: Masal Şatosu, Türkiye'deki sekiz önemli kulenin mimari olarak bir arada tasarlandığı farklı, bir o kadar da ilginç bir yapıya sahip. 

Sualtı Dünyası: 2011 yılında projelendirme çalışmalarına başlanan 'Büyükşehir Belediyesi Eskişehir ETİ Sualtı Dünyası', Türkiye'de belediye işletmesindeki ilk özel sektör katkılı akvaryum olma özelliğini taşıyor. 


müzelerimiz, parklarımız ve parklarımızda yer alan Uzay Evi, Bilim Deney Merkezi, Masal Şatosu, Sualtı Dünyası gibi birçok yeni hizmet ve etkinlik Eskişehir'in adının hem ülke çapında hem de ülke dışında duyulmasını sağladı. Birçok projemiz yurtiçinde ve dışında referans olarak gösteriliyor." Büyükerşen, göreve geldiği ilk günden bu yana Eskişehir'de yaratmaya çalıştığı asıl düşüncenin ve önceliğin her zaman yeniliğe ve değişime verilmesi gerektiği yönünde olduğunu dile getirerek, "Bunu yaparken asla Eskişehir'in geçmişle bağlarını koparmadan aksine geçmişten bize kalan mirası koruyarak, şehrin geleceğe yönelik adımlarını planlamak ve gerçekleştirmek ana hedefimiz olmuştur. 


Şehirlerin ihtiyaçları asla bitmez. Tüm alt ve üst yapısını yeni baştan yapsanız bile zamanla bunlar da eskir, onarılmaya ve yenilenmeye ihtiyaç duyar. 

O yüzden şehirler hep yenilenmeye ve değişmeye bir anlamda zorunludur. Eskişehir'in bundan sonraki 10 yılı için ortaya koyulacak projeksiyon, 15 yıl öncesinde bu şehrin önüne koyduğumuz ve Eskişehirlilerden büyük destek gören projeksiyonun devamı olacaktır. Eskişehir bu çizgisini hep canlı ve diri tutacaktır. 


Bu tutum, şehrin tüm yapısıyla birlikte değişmesini, dönüşmesini ve gelişmesini beraberinde getirecektir. Benim hem Eskişehir'e hem de Eskişehir halkına duyduğum büyük güvenin temelinde, onun bu özelliği yatmaktadır" ifadesini kullandı. 

Milliyet Business


Geri Dön