02 / 05 / 2024

Eskişehir Vadişehir Mahallesi’ne 11 bin 850 metrekarelik park yapıyor!

Eskişehir Vadişehir Mahallesi’ne 11 bin 850 metrekarelik park yapıyor!

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi tarafından Vadişehir Mahallesi’ne 11 bin 850 metrekarelik park yapıyor. Odunpazarı Belediyesi’nin, ilçenin birçok mahallesindeki mevcut parkların yenilenmesi ve yenilerinin yapılması için çalışmalarına devam ettiği bildiril



Eskişehir Odunpazarı Belediyesi tarafından Vadişehir Mahallesi’ne 11 bin 850 metrekarelik park yapıyor.

Konuyla ilgili olarak belediyeden yapılan açıklamada, Odunpazarı Belediyesi’nin, ilçenin birçok mahallesindeki mevcut parkların yenilenmesi ve yenilerinin yapılması için çalışmalarına devam ettiği bildirildi. Bu kapsamda Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin son olarak Vadişehir Mahallesinde bir çalışma gerçekleştirdiği ifade edilen açıklamada, "Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından başlatılan çalışmalarda, Vadişehir Mahallesi Tekinalp Caddesi üzerinde 11 bin 850 metrekarelik alana sahip park yapılıyor. Gerçekleştirilen çalışmalar doğrultusunda parkta, çocuklar için modern oyun alanı, genç yaşlı her yaştan vatandaşın kullanabileceği fitness aletleri, kamelyalar, çim tepeleri, seyir terasları, kent mobilyaları, yürüme ve koşu yolu bulunuyor. Peyzaj düzenlemesi ile zenginleştirilecek park yakın zamanda vatandaşların kullanımına açılacak" denildi.


TÜRKİYE’DE ÖRNEĞİ OLMAYAN BACA TOPU PROJESİ DE BULUNUYOR

Yapımı devam eden parkta Baca Topu projesinin de yer aldığı belirtilerek, "Odunpazarı Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve Türkiye’de örneği olmayan Baca Topu projesi de yer alıyor. Gençlerin hareketlenmesi, sporu sevmesi ve özgüven sahibi bireyler olarak yetişmesine destek olan Baca Topu projesinde, toplamda 3 metre 15 santimetre yüksekliğinde 3 adet ayrı renklerde çıkış tüneli bulunuyor. Baca Topu oyununda, basketbol oyun kurallarının geçerli olduğu, her bir ayrı renkteki çıkış tünelinin ayrı ayrı numara sayısının bulunduğu ve oyunun başında kaç dakika veya kaç sayı olarak müsabakanın oynanacağının belirlenmesiyle başlıyor. Takımlar atış yaptıktan sonra hangi renk tünelden çıkarsa orada yazan sayıyı kendi hanesine kaydediyor ve oyun durmadan devam ediyor" ifadelerine yer verildi.



Hürriyet 


Geri Dön